Soep is alles in één: lekker, voedzaam en gezond. Het is een eenvoudige manier om veel groenten te eten. Daarnaast is soep een bron van vitamines, vezels en mineralen. Welke wereldsoep ga jij maken?

Frisse komkommersoep
Culinair expert Alain Caron weet zelfs van soep een feestje te maken. Alain is in het Brabantse Boekel waar hij groentekweker René Tielemans bezoekt. Hij heeft een gigantische kas waarin René op een duurzame manier komkommers kweekt. Alain is zeer benieuwd hoe deze smaken en gaat in de keuken aan de slag met de komkommers. Hij maakt een koude komkommersoep boordevol kruiden en daarbij een broodje belegd met… komkommer! Een heerlijk fris gerechtje voor een zonnige dag.

Bekijk het recept
Preisoep met soepstengels, provolone en chimichurri

Preisoep, maar dan net even anders
Chef-kok Ramon Brugman gaat voor een gepureerde preisoep, een Franse klassieker met wat aardappel voor de binding. Alleen doet Ramon er ook nog een klein beetje mosterd in, dat hoort eigenlijk niet maar is verrassend lekker. Daarnaast maakt hij zelf soepstengels. Ramon laat Provolone, een halfharde Italiaanse koemelkse kaas, deels smelten in de oven. En alsof dat nog niet alles is maakt hij Argentijnse chimichurri, een kaasdip. Eens een keer iets anders dan soep met brood.

Bekijk het recept

Rode paprikasoep met Italiaanse broodsalade
Mocht je een soepje op tafel willen zetten en er ook nog een goed gevoel bij krijgen, dan moet je deze proberen. Heb je namelijk nog wat oud brood liggen, niet weggooien! Chef-kok Sharon de Miranda maakt een soepje met een Italiaanse broodsalade dat zo op een menukaart kan. De salade van oud brood met ansjovis, olijven, fetakaas en radicchio wordt geserveerd met een soep van rode paprika en mascarpone. Eet smakelijk!

Bekijk het recept

Soepje van aardappel en mierikswortel
Waar de een liever een lekkere bouillon wil, kiest de ander voor een rijkgevulde soep. Leon kiest dit keer voor een bijzondere smaakcombinatie. Eens een keer iets anders dan de standaard tomaten- of groentesoep. Leon Mazairac gaat samen met sommelier Milton langs bij wijngaardenier Ard Bos. Ard maakt een bijzondere portwijn van walnoten. Leon weet daar wel een bijpassend gerecht bij te maken: een soep van aardappel en mierikswortel die uitstekend past bij de portwijn.

Bekijk de video

Thaise Tom Kha Kai met bananentoastjes
Het is één van de populairste gerechten uit de Thaise keuken: Tom Kha Kai soep. Chef-kok Sharon de Miranda maakt deze licht-pittige kippensoep. Hij is rijkgevuld met taugé, champignons en lente-uitjes. Met deze maaltijdsoep kan je ook lekker variëren door gebruik te maken van limoen en koriander. 
De letterlijke vertaling van Tom Kha Kai is kip galanga soep. De galangais een wortel die lijkt op de gemberwortel en geeft de soep samen met kokosmelk zijn karakteristieke smaak en heerlijke geur. Extra exotisch wordt het met de erbij geserveerde bananentoastjes.

Bekijk het recept