Vanuit de fruitmand lijken een paar gespikkelde bananen je aan te staren. In de voorraadkast strekken de uien hun beentjes en in de koelkast holt het gehakt naar de THT-datum. Weggooien is gelukkig niet nodig, want voor alles hebben we een lekker recept.

Quiche van oud brood

Weer eens wat anders dan een tosti of een wentelteefje; gebruik je oude brood voor een quiche boordevol groenten. Ook minder verse eieren vinden hier een nuttige bestemming.

Bekijk het recept

Empana met kippensoep en mais

Eten verspillen is altijd zonde, maar zeker wanneer het om vlees gaat. Gebruik je overgebleven gehakt daarom voor deze Antilliaanse empana’s met kippensoep en mais. Lekker pittig voor de smaakpapillen!

Bekijk het recept

Bananenbrood met vijgencompote

Hoe bruiner hoe beter, geldt voor dit bananenbrood met vijgencompote. Met pecannoten, dadels en kokosrasp is deze traktatie even smaakvol als smeuïg. Serveer ‘m met een yoghurt-lavendelsmoothie of een kopje thee.  

Bekijk het recept

Pit met tomaten

Voor een vurig recept heb je maar weinig nodig, zo laat Ramon zien. Met zes tomaten, twee uien, twee teentjes knoflook en wat gedroogde pasta in je keukenkastje ben je voor dit recept al halverwege.

Bekijk het recept

Uiensoep met kaasbrood

Dreigen de uien in je voorraadkast weg te sluipen? Geef ze dan een smakelijke bestemming in deze uiensoep met kaasbrood van Sharon. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.

Bekijk het recept