Brood! Wie is er niet groot mee geworden? Een boterham is zo gesmeerd en ook zo weg. De harde thuiswerker doet niet aan lang tafelen, maar variatie is wel lekker. Pak eens wat anders!

Pastasalade met vegan kaas

Onze Nadia maakt de traditionele Italiaanse pastasalade cacio e pepe. Maar dan net even anders. Ze vervangt de schapenkaas door plantaardige kaas: vegan Parmezaan en Roquefort. Past prima in de lunchdoos of maak er wat moois van op je bordje als je thuis werkt.

Bekijk het recept

Deeg pakketje met kip

Kip opgerold in maïsdeeg, verpakt in bananenbladeren. Sharon kent het gerecht van Curaçao, waar het vaak bij feestdagen op tafel staat. Een heerlijk pakketje met kip, pruimen, augurken, zilveruitjes en rozijnen. Een lunch cadeautje om uit te pakken!

Bekijk het recept

Frisse zomersoep

Leon is op bezoek in Zeeland en maakt met zelfgemaakte ambachtelijke azijn een heerlijke koude komkommer soep. Die hoef je, heel makkelijk, niet op te warmen. En mocht je ’s ochtends tijd hebben: de sashimi van zonnevis is ook heerlijk om erbij te maken.

Bekijk het recept

Hartige quiche met bloemkool

Van tevoren klaar te maken: een hartige taart. Ramon maakt een  taart met bloemkool en kaas-hazelnoot crumble van Parmezaanse kaas en de geroosterde hazelnoten. Heel wat anders dan die boterham met kaas!

Bekijk het recept

Caesar salade met bietjes

Een klassieker: de caesar salade, maar dan wel à la Alain. Hij verwerkt de ansjovis in de vinaigrette en met biet, paddenstoelen en brandroodkaas wordt het een bijzondere lunchsalade.

Bekijk het recept