Pastasalade met vegan kaas
Onze Nadia maakt de traditionele Italiaanse pastasalade cacio e pepe. Maar dan net even anders. Ze vervangt de schapenkaas door plantaardige kaas: vegan Parmezaan en Roquefort. Past prima in de lunchdoos of maak er wat moois van op je bordje als je thuis werkt.
Bekijk het receptDeeg pakketje met kip
Kip opgerold in maïsdeeg, verpakt in bananenbladeren. Sharon kent het gerecht van Curaçao, waar het vaak bij feestdagen op tafel staat. Een heerlijk pakketje met kip, pruimen, augurken, zilveruitjes en rozijnen. Een lunch cadeautje om uit te pakken!
Bekijk het receptFrisse zomersoep
Leon is op bezoek in Zeeland en maakt met zelfgemaakte ambachtelijke azijn een heerlijke koude komkommer soep. Die hoef je, heel makkelijk, niet op te warmen. En mocht je ’s ochtends tijd hebben: de sashimi van zonnevis is ook heerlijk om erbij te maken.
Bekijk het receptHartige quiche met bloemkool
Van tevoren klaar te maken: een hartige taart. Ramon maakt een taart met bloemkool en kaas-hazelnoot crumble van Parmezaanse kaas en de geroosterde hazelnoten. Heel wat anders dan die boterham met kaas!
Bekijk het receptCaesar salade met bietjes
Een klassieker: de caesar salade, maar dan wel à la Alain. Hij verwerkt de ansjovis in de vinaigrette en met biet, paddenstoelen en brandroodkaas wordt het een bijzondere lunchsalade.
Bekijk het recept