Eetbare parels in alle smaken, zelf roomboter maken of Koreaanse kimchi! En wist je dat paneer en hüttenkäse eigenlijk op bijna dezelfde wijze worden gemaakt? Kook mee met onze online chef-kok Jetske en probeer het allemaal uit in deze serie: 'Hoe maak ik...?'

1. Roomboter

Een bakje met zelfgemaakte roomboter op tafel! Dat is zoveel lekkerder dan uit de winkel. Het proces is ook fantastisch om te zien.  

Hoe maak ik zelf boter?

2. Hüttenkäse en paneer

Hüttenkäse of cottage cheese, kennen we natuurlijk allemaal! En paneer wordt heel veel in de Indiase keuken gebruikt. 

 

Hüttenkäse en paneer van Jetske | Foto: Jetske

3. Koreaanse kimchi

Kimchi wordt in Korea als smaakmaker vaak bij een gerecht gegeten. Kan perfect in een tosti of hartige taart!  

 

Zelf kimchi maken met Jetske | Foto: Jetske van den Elsen

4. Eetbare parels

Denk aan balsamico parels op je salade, chili crips op je sushi en limoen parels op je dessert. Wat een showstoppers!  

Eetbare parels van Jetske

5. Koraal tuiles

Een spektakel op je bord deze koraal tuiles! Snel gemaakt, knapperig en in alle kleurtjes. Lekker op je salade of een dessert met een bolletje ijs of chocolademousse. 

Jetske's zelfgemaakte kleurrijke tuiles
Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum