Onze chefs hebben een aantal lekkere toetjes op een rijtje gezet. December is de maand van gezelligheid en genieten van lekker eten. Helaas geldt dit niet voor iedereen. Maar liefst 1,8 miljoen ouderen in ons land voelen zich eenzaam. Daarom steunt KRO-NCRV het initiatief #TikkieToetje van het Nationaal Ouderenfonds.

#tikkietoetje 🍮

Door het initiatief #TikkieToetje van het Nationaal Ouderenfonds kunnen maar liefst 5.700 eenzame ouderen deze feestmaand aanschuiven bij sfeervolle kerstdiners door heel ons land. Fantastisch! Help jij mee om een glimlach op hun gezicht te toveren? Klik hier om een toetje te doneren.

Maak zelf een toetje

Naast dat je een toetje kunt doneren, kun je natuurlijk ook zelf een toetje maken voor iemand die wat extra aandacht kan gebruiken deze maand. Ter inspiratie hebben we een aantal heerlijke recepten van onze chefs op een rijtje gezet.

Monchoutaart met banaan, kandijkoeken en kersen

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt een Monchoutaart met een bodem van banaan, kandijkoeken, sinaasappelrasp én natuurlijk kersen. Deze klassieker is heerlijk bij de koffie, maar ook als toetje!

Monchoutaart

Dessert met kweepeer, karamelsaus en paranoten

Zacht gestoofde kweepeer, romige karamelsaus en knapperige, paranoten. Chef-kok Geneal Harreman maakt deze heerlijke combinatie van zoet en nootachtig, perfect als afsluiter van een feestelijke maaltijd!

Dessert met kweepeer, karamelsaus en paranoten

Hazelnoten karameltaart met chocolade ganache

Dit is toch iets lekkers! Een hazelnoten karamel taart met chocolade ganache. Ziet er prachtig uit en dit recept is echt niet moeilijk, het enige waar je op moet letten is de karamel! Maar dat kan jij! Aan de slag.

Hazelnoten karameltaart - Ramon Brugman

Trifle met passievrucht en een Pornstar Martini

Chef-kok Sharon de Miranda maakt met Hollandse passievrucht en knapperige koekjes een frisse trifle. En met de passievrucht maak ze ook een smaakvolle Pornstar Martini. Wie ga jij hiermee verrassen?

Passievrucht trifle en Pornstar Martini

Hemelse modder met slagroom en krokante amandelen

Chef-kok Ramon Brugman pakt uit met chocolade! Hij maakt hemelse modder met slagroom, ganache en krokante amandelen. Probeer hier maar eens van af te blijven!

Lekkere Track - Hemelse modder

Advocaat van gin, panna cotta met berkenblad en kletskop van pijnboompit

Chef-kok Rosah van Schendelen maakt een dessert geïnspireerd op alle smaken van de Veluwe. Zo gebruikt ze dennenappel gin voor de advocaat, met daarbij panna cotta met berkenblad en een kletskop van pijnboompit. Een smaakvolle wandeling door het bos.

Panna cotta met berkenblad en een kletskop

Feestelijk toetjes met mascarpone en kweepeer

Chef-kok Alain Caron maakt een heerlijk dessert in mooie laagjes met mascarpone, koekkruimels, kweepeer en Amaretto. Dit ziet er niet alleen feestelijk uit, het is ontzettend lekker.

Mascarpone met koekkruimels

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum