Stamppot, snert of toch liever een patatje stoofvlees? We hebben de lekkerste Hollandse gerechten op een rij gezet, zodat je deze winter volop kunt genieten van warme, vertrouwde smaken.

1. Patatje stoofvlees met zelfgemaakte mayonaise

Heerlijke patatjes overgoten met zelfgemaakt stoofvlees, dat kan alleen maar lekker zijn toch? 

Patatje stoofvlees

2. Hollandse snert

Een rijke erwtensoep, gevuld met rookworst en spekjes. Maak het compleet met katenspek en roggebrood ernaast. Echt genieten!

Snert

3. Stamppot andijvie met kaas, mosterd en geroosterde amandelen

Stamppot andijvie; dat is echte Hollandse kost! Probeer deze variant met kaas, mosterd en knapperige amandelen eens. 

Andijvie

4. Witlof in roomsaus met aardappelen en een gehaktbal

Gebakken aardappels, witlof in roomsaus én een lekkere sappige gehaktbal. Hollandser en lekkerder dan dit wordt het niet!

Witlof in roomsaus met aardappelen en een gehaktbal

5. Soep van winterpostelein met gerookte makreel en kruiden croutons

Winterpostelein is een echte vergeten groente. Zonde, want je kan er heerlijke dingen mee maken. Deze soep bijvoorbeeld, met makreel en knapperige croutons,

Soep van winterpostelein met gerookte makreel en kruiden croutons

6. Zuurkool-ovenschotel met rookworst en gekarameliseerde uitjes

Ovenschotels zijn ideaal; je schuift ze zo de oven in zonder er naar om te kijken. Deze met zuurkool, rookworst en katenspek is perfect voor het koude weer. 

Zuurkool-ovenschotel met rookworst en gekarameliseerde uitjes

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg
Geschreven door
Dani Valk
Datum