Een warme kom erwtensoep, hete bliksem of toch liever een stamppot? We hebben onze lekkerste Hollandse gerechten voor jou op een rijtje gezet, mét recept. Deze wil je maken. Ze zijn niet voor niets klassiekers!
Winterse hachee met rode kool
Hakken! Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een lekker stoofgerecht. Hachee met een traditionele wintergroente: rode kool. Leuk weetje: het woord hachee is afkomstig van het Franse woord voor hakken: hacher.
Niets is lekkerder dan een dampende kom erwtensoep op een koude dag. Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een grote pan. Maak het compleet met katenspek en roggebrood ernaast. Echt genieten!
Sharon maakt iets waar je de echte kaaskop 's nachts voor kunt wakker maken: kaasfondue. Emmentaler, gruyère, taleggio: alle kazen gaan erin. Maar niet zomaar opgediend in een fonduepan, nee, de smeuïge fondue komt het meest tot zijn recht in een uitgehold, robuust brood. Smullen!
Koolraap is een zoete Nederlandse groente die nauwelijks meer gebruikt wordt. Wat heel zonde is! Koolraap is rijk aan vitamine C en B11. Van deze vergeten groente maakt onze chef-kok Ramon Brugman een zachte mousseline met hazelnoot en een bijzondere bitterbal van Parmezaanse kaas. Een waar sterrengerecht!
Witlof in roomsaus met aardappelen en een gehaktbal
Niet alleen hart-stik-ke Hollands, maar ook betaalbaar! Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt gebakken aardappels, witlof in roomsaus én een lekkere sappige gehaktbal. Dat willen wil je toch op tafel?
Onze chef-kok Ramon Brugman bereidt een gestoofde hertensukade met gekaramelliseerde uien, rozemarijn, akkerchampignons en hete bliksem. Hete bliksem? Dat is een Oudnederlands gerecht met aardappel, zure-en zoete appels en uien. Een smaakvol gerecht met heerlijke kruiden.
Natúúrlijk niet te missen: boerenkoolstamppot met een lekker worstje. Yummie! Onze culinair schrijver Nadia Zerouali maakt 'm helemaal vega met een vegetarische rookworst. Maar een normale rookworst kan ook!