Onze chef-kok Sharon heeft als kind van haar oma leren koken. De recepten van oma Loekie zijn nog altijd een inspiratiebron voor haar. Ook een recept van Sharon’s oma maken? Van kroketten tot viskoekjes. Er is keuze genoeg!

Klassieke kroketten

Je hebt even geduld nodig, maar dan heb je ook wat! Sharon herinnert zich dat deze knapperige kroketten het goed doen op een feestje. Maak er veel, want van deze snack krijgen je gasten nooit genoeg!

Bekijk het recept

Nostalgische zalmschotel

Deze zalmschotel brengt Sharon weer terug naar haar kindertijd. Gebruik zalm uit blik en maak dit gerecht in een handomdraai. Serveer deze schaal vol comfortfood met zelfgemaakte aardappelpuree en haricots verts met spek.

Bekijk het recept

Gebakken rijst met pit

Gebaseerd op het recept van oma laat Sharon zien hoe je pittig varkensvlees met gebakken rijst maakt. Een snel recept waar je je vingers bij aflikt. Oma maakt het recept zelf met kip, maar Sharon vindt haar eigen variatie lekkerder. Sorry oma Loekie! Wat vind jij?

Bekijk het recept

Viskoekjes met een twist

Van haar oma leerde Sharon ook viskoekjes maken. Deze variant maakt Sharon met verse makreel, aardappel, rode ui en dille. Voor een verassende twist serveer je de koekjes bij een frisse salade met sugarsnaps, feta en noten. Heerlijk!

Bekijk het recept

Oma's ovenschotel

Deze ovenschotel is betaalbaar en geschikt voor grote groepen. Perfect voor als straks weer de hele familie mag komen eten. Een heerlijke schotel met spinazie, gorgonzola, kip en puree. Gooi de schillen niet weg, want daar kan je nog lekkere chips van maken. Bedankt oma Loekie!

Bekijk het recept