Tasty tomaatjes!

De tomaat is een alleskunner: hij kan in de soep, door de salade, tapenade of in de hoofdrol in de pasta. Puristen ontvellen hem, snelle chefs kan dat niet schelen. Hoe je de tomaat ook went of keert; wat een smakelijk hapje!

Klassiek soepje

The all time classic: hoe gewoontjes ook, een goede tomatensoep mag niet ontbreken! Sharon maakt er een verrassende club sandwich bij met halloumi en schept zo een gouden combinatie.

Bekijk het recept

Tomatensoep

Tomaat tarte tatin

Ramon maakt hier even een meesterwerkje; een tarte tatin met tomaat, geitenkaascrème, knisperende sla, eetbare bloempjes en dan die zoete honing. 

Bekijk het recept

Tarte tatin van tomaat met geitenkaascrème, sla, bloemen en honing

Ontvellen die tomaat!

Alain gaat nauwkeurig te werk; eerst de tomaat ontvellen en het vruchtvlees eruit! De zachtgekookte blokjes tomaat met olie, citrus en verse kruiden is de perfecte match met verse kreeft.  

Bekijk het recept

Kreeft met antiboise van tomaat

Vegan bordje kaas met tomaat

 Nadia durft alles! Ze gaat ons hier voor in de vegan keuken en maakt gebakken plantaardige feta met kerstomaatjes en Kalamata olijven. Niet schrikken! Gewoon proberen.  

Bekijk het recept

Gebakken plantaardige feta uit de oven met kerstomaatjes en Kalamata olijven

Venkel en tomaat

Dit zijn beste maatjes: venkel en tomaat kunnen samen alles aan! Ramon maakt daarom deze paradijselijke pasta met verse worst, venkel en een frisse tomatensalade ernaast. 

Bekijk het recept

Conchiglie met venkel

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!