Zo rood als een tomaat

Tomaten, je houdt ervan of je houdt er niet van. Toch kom je niet om deze ronde rode vriendjes heen; tomatenpuree, tomantensaus, tomatensoep, tomatenrijst etc. Wij tippen de lekkerste recepten, ook voor de niet liefhebber.

Tomatensoep

The all time classic. Hoe gewoontjes dit gerecht ook is, hij kan eigenlijk niet ontbreken! Sharon maakt er een verrassende club sandwich bij met halloumi en schept zo een gouden combinatie.

Bekijk het recept

Wijting in tomatensaus

Ramon maakt een variant van zijn lievelingseten: vis uit blik! Weiting in tomatensaus is een groot favoriet en dat wil hij zelf ook wel eens maken. Vers garen in een tomatensaus boordevol kruiden zorgen voor een intense smaak. Daar kan geen blik tegenop!

Bekijk het recept

Tomatenrijst

De Grieken ontdekten het en ook in Nederland kunnen we er steeds vaker van smullen: tomatenrijst. Kook je rijst gaar in een mengsel van bouillon en tomatensaus of puree en voeg hier wat verse kruiden aan toe. Wat je hier ook bij serveert, het kan eigenlijk niet misgaan.

Bekijk het recept

Gevulde tomaat

Met dit recept kun je alle kanten op. Neem vier grote tomaten, hol ze uit en vul ze naar wens met verschillende groentes en kruiden. Je kunt er ook spekblokjes of gehakt in doen, net wat jij wil. Eventjes de oven in en smullen maar!

Bekijk het recept

Bekijk het recept

Het bijgerecht

Tomaat is een echte alleskunner. Gebruik ‘m als voorgerecht, hoofdgerecht of stoof er vlees of vis in gaar. Sharon gebruikt het als bijgerecht en maakt een heerlijke frisse tomatensalade. Superlekker en heel snel op tafel. Wie zei dat tomaat saai was?

Bekijk het recept

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!