Zin om deze donkere dagen lekker uit te pakken met vlees? Laat je inspireren door onze favoriete wildrecepten.

Hertenstoof met eilandlikeur

Niets zo knus als het pruttelen van een stoofpot op het vuur. Met hertenvlees kun je de meest malse stoofschotels maken. Zeker met een scheutje sterke drank is deze hertenstoof een aanrader voor de koudste avonden van het jaar. Het geheime ingrediënt in dit wildrecept is de Amelandse Moonshine likeur, waarmee Leon z’n stoof een zalig zoet accent geeft.

Bekijk het recept

Stijlvol bordje met Veluws landvarken

Ook met een vertrouwd product als varkensvlees kun je spectaculair uitpakken. In het Gelderse Vaassen bezoekt Alain Jarno en Heleen, die hier de scepter zwaaien over hun eigen biologische varkenshouderij. Temidden van pasgeboren biggetjes en volgroeide landvarkens bereidt Alain een verfijnd gerecht met een mooi stuk biologisch varkensvlees in de hoofdrol.

Bekijk het recept

Snelle hazenrug met schelvispekelsaus

Met z’n dieprode vleeskleur, fluweelzachte structuur en uitgesproken smaak mag de haas niet ontbreken in het rijtje wildfavorieten. Zeg ‘haas’ en het avondeten wordt een diner, zonder dat je er uren voor in de keuken hoeft te staan. In dit recept combineert Alain malse hazenrugfilets met knapperige spruitjes en een saus op basis van schelvispekel. 

Bekijk het recept

'Sunday roast’ van reerug met theelikeurjus

Voor de Britten is het iedere zondag feest met de klassieke ‘Sunday roast’: een groot stuk vlees, geroosterd met aardappelen en seizoensgroenten. Chef-kok Leon maakt een elegante variant met het zachtste stukje vlees van de ree: de rug. Het is theeliefhebber Carin te Boekhorst die Leon op het Engelse spoor zet, want haar likeur van Earl Grey blijkt de perfecte basis voor een jus.

Bekijk het recept

Ganzenborst met bacon en kastanjes

Nederland is een ganzenland, maar op ons bord vinden we de gans niet vaak terug. Dankzij zijn Franse roots weet Alain wel raad met de gans in de keuken. In dit hartige wintergerecht geeft onze chef-kok ‘m bijzonder gezelschap: de yacon. Deze tropische wortel komt oorspronkelijk uit Bolivia, maar groeit ook op Hollandse bodem. Met z’n natuurlijke zoetheid en frisse bite zorgt de yacon voor een prachtige balans met de wilde gans.

Bekijk het recept