Postelein in de stamppot
Postelein is een vergeten groente: zo oud als de weg naar Rome, maar niet meer zo bekend. Onze chef Sharon de Miranda introduceert deze groente opnieuw en ze is fan! Niet alleen superlekker, maar ook nog eens gezond. In combinatie met een kruimige aardappelen vormt het een heerlijk seizoensstamppotje.
Bekijk dit recept
Pompoen en bonen: twee vliegen in een klap
Een verfrissende salade met pompoen en snijbonen! Niet alleen leuk als variatie voor je lunch, maar ook een echte vitaminebom. Zorg dat je altijd kiest voor een biologische pompoen, dan kun je de schil ook eten. Samen met een schep quinoa is dit een feestje op je bord.
Bekijk dit recept
Pastinaak: lekker en betaalbaar
In de volksmond ook wel ‘de witte wortel’: de pastinaak. Deze seizoensgroente onderscheid zich niet alleen met zijn kleur maar ook met zijn smaak. Met een crème-achtige structuur en een anijsachtige smaak maakt pastinaak elk gerecht bijzonder. Sharon de Miranda maakt er een stamppotje met kipschnitzels bij. Kost je maar 2,50 euro per persoon!
Bekijk dit recept
Verstop bloemkool in een quiche
Lorraine eat your heart out! BinnensteBuiten chef Ramon maakt een variant op de klassieke hartige taart en komt met een kruidenbodem van tijm en oregano, gevuld met de seizoenstopper van dit moment: bloemkool! Bovenop nog een crumble en dit gerecht kan niet meer stuk. Ook ideaal als je kinderen niet zo van groente houden.
Bekijk dit recept
Witlof in een winters jasje
Wie denkt aan witlof, denkt al snel aan de klassieke variant met ham en kaas uit de oven. Deze bladgroente kan goed groeien in het donker dus perfect voor de donkere dagen. Sharon de Miranda maakt een stamppot van witlof met gorgonzola en champignons. Romig en perfect voor nu.
Bekijk dit recept