Ga lekker met seizoensgroenten en fruit aan de bak! Vers van eigen bodem, bevroren of in blik. Een stuk minder belastend dan als het van ver komt.

Citroen meringue: fris zuur

BinnensteBuiten chef Ramon bakt een heerlijk taartje met citroen meringue: fris zuur en zoet. En duurzamer dan je denkt! Stevig fruit zoals citroen komt wel van ver, maar vaak in grote aantallen per vrachtwagen uit Zuid-Europa of per boot uit tropische landen. De belasting voor het milieu valt daardoor mee.

Bekijk het recept

Pompoentaartje à la Sharon

Heb je een moestuin? Dan haal je nu pompoenen van het land! Onze chef Sharon weet als de beste wat je daarmee kan doen. Een soepje ligt zo voor de hand; ga eens voor een bijzonder baksel met amandelbotercrème!

Bekijk het recept
Peer | Foto: Pixabay

Niet bakken, maar poffen

Appels en peren kan je het hele jaar eten van Nederlandse bodem. Lekker en duurzaam dus dit prachtige recept van onze culinair pionier Nadia. Zij keert de peer binnenste buiten en maakt er iets flamboyants van: gepofte peer met peerkaramel en steranijsroom.

Bekijk het recept

Comfortabel appeltje erbij

Met de feestdagen in het vooruitzicht, bereidt Ramon zich altijd goed voor. Dit geflambeerde warme appeltaartje met vanille-ijs is lekker lokaal en het perfecte voorbeeld van duurzaam comfort food. Past prima bij kerst en oud & nieuw. 

Bekijk het recept

Feesten met bietjes

Nadia weet er altijd een feestje van te maken! De bietjes horen er dit seizoen helemaal bij, maar ook met bananen, sinaasappels en granaatappel ben je duurzamer bezig dan je denkt. Handig ezelsbruggetje: ABCDE. Altijd goed zijn: appels, bananen, citrusfruit, druiven en peren.

Bekijk hier meer seizoensgroenten en fruit

Bekijk het recept