Flatbread: ze gaan als warme broodjes over de toonbank! Er gaat gelukkig niets boven een zelfgemaakt plat broodje. Zo luchtig en zacht én binnen drie stappen gemaakt. Lekker met elke topping, bij shakshuka of gewoon uit het vuistje.

Onze chefs maken al sinds jaar en dag de lekkerste platte broodjes in allerlei variaties. Met verschillende specerijen zoals munt, koriander, kummelzaadjes of knoflook. Voor ieder wat wils! 

Recept 1: Basisrecept voor flatbread van chef-kok Ramon Brugman

Ingrediënten (voor 4 platte broodjes):

250 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse yoghurt)

1 tl bakpoeder 

1 tl zout

Extra benodigdheden: 

een plank, kom, theedoek, koekenpan/ grill of BBQ

Stap 1:

Voeg alle ingrediënten toe aan een kom. Meng het langzaam tot een deeg. Heb je plakkerige vingers? Tip: gebruik wat bloem en 'was' je handen schoon, dan valt het deeg van je handen af.

Stap 2:

Maak vier balletjes van het deeg en laat het een paar minuten rusten (onder een theedoek). Pak wat zelfrijzend bakmeel en strooi dat op een plank. Pak de deegballetjes. Met de hand of een deegroller ga je dit rustig uitrollen tot ze één centimeter dik zijn.

Stap 3:

Nu ga je de platte broodjes afbakken. Leg ze per stuk in de pan, op de grill of op de BBQ. Bak ze 2 tot 3 minuten per kant. Daarna direct afdekken onder een theedoek. Dan blijft het vocht nog in het broodje zitten. Daardoor zijn ze zo lekker zacht en luchtig. 

Eet smakelijk!

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg
Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum