BinnensteBuiten
Less is more

Leon Mazairac

chef-kok

Leon is eigenaar van Restaurant Podium onder de Dom in Utrecht. In BinnensteBuiten bezoekt hij mensen die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen. Zijn motto in de keuken? ‘Eenvoudig is al complex genoeg’. Niet voor niets is Leon afgelopen jaar door restaurant- en hotelgids Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Belofte van het jaar’. 

Alles van Leon Mazairac

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Siroop met stadse ingrediënten
    5 mei 2017

    Siroop met stadse ingrediënten

    Leon en Lendl ontmoeten siroopmaker Maidie van den Bos in Rotterdam. Met zelfgeplukte ingredienten uit de stadse natuur maakt zij heerlijke drankjes en frisse cocktails.

  2. Recept
    Stilstaand beeld van Salade van asperges
    5 mei 2017

    Salade van asperges

    Leon en Lendl ontmoeten siroopmaker Maidie van den Bos in Rotterdam. Bij haar drankjes en cocktails maakt een mooi gerecht met asperges.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Gin en whisky
    21 april 2017

    Gin en whisky

    Lendl en Leon zijn in Doesburg in de kelder van het oude Arsenaal. Hier maakt Bart Joosten zijn eigen whisky en gin. Lendl wil alles ruiken en proeven.

  4. Recept
    Stilstaand beeld van Risotto met asperges
    21 april 2017

    Risotto met asperges

    Lendl en Leon zijn in Doesburg in de kelder van het oude Arsenaal. Hier maakt Bart Joosten zijn eigen whisky en gin. Leon maakt een heerlijk gerecht met de whisky.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wijn en alcoholvrije bubbels
    7 april 2017

    Wijn en alcoholvrije bubbels

    Arina en Diederik hebben een wijndomein in de Betuwe. Zij produceren allerlei dranken, met en zonder alcohol, waar je zó de lente mee in kan.

  6. Recept
    Stilstaand beeld van Gegrilde grietbot
    7 april 2017

    Gegrilde grietbot

    Milton en Leon zijn bij het wijndomein van Arina en Diederik in de Betuwe. Leon maakt een heerlijk gerecht bij een van de dranken.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Insectenkwekerij
    29 maart 2017

    Insectenkwekerij

    Leon moet wat angst overwinnen als hij tussen de beestjes staat bij de insectenkwekerij van Cor en Sanne van Erp in het Limburgse Kessel.

  8. Recept
    Stilstaand beeld van Insecten pasta carbonara
    29 maart 2017

    Insecten pasta carbonara

    Leon maakt een heel bijzondere pasta. Aan het pasta deeg voegt hij wat insectenpoeder toe. Hier een heerlijke pasta carbonara van.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Fijndistillaten: esprits
    24 maart 2017

    Fijndistillaten: esprits

    Een nieuw gezicht: Lendl Mijnhijmer komt het team van experts versterken. Leon en Lendl ruiken en proeven de fijndistillates, esprits, van Fenny.

  10. Recept
    Stilstaand beeld van Eendenborst met citrus
    24 maart 2017

    Eendenborst met citrus

    Leon en Lendl ruiken en proeven fijndistillaten: esprits. Leon weet er ook wel raad mee in de keuken en maakt een lekker gerecht.

Pagina's