BinnensteBuiten
Eenvoudig is al complex genoeg

Leon Mazairac

chef-kok

Leon is eigenaar van Restaurant Podium onder de Dom in Utrecht. In BinnensteBuiten bezoekt hij mensen die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen. Zijn motto in de keuken? ‘Eenvoudig is al complex genoeg’. Niet voor niets is Leon afgelopen jaar door restaurant- en hotelgids Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Belofte van het jaar’. 

Alles van Leon Mazairac

  1. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Dungense waterzooi
    13 oktober 2017

    Dungense waterzooi

    Leon heeft vandaag een scharrel op het Brabantse platteland. Want na 20 jaar afwezigheid scharrelt hier de Poule Den Dungen weer rond.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Poule den Dungen
    13 oktober 2017

    Poule den Dungen

    Leon heeft vandaag een scharrel op het Brabantse platteland. Want na 20 jaar afwezigheid scharrelt hier de Poule Den Dungen weer rond.

  3. Recept
    0
    Stilstaand beeld van Bisque van Hollandse garnalenkoppen
    29 september 2017

    Bisque van Hollandse garnalenkoppen

    Leon maakt een "no waste" recept. Een bisque van Hollandse garnalenkoppen, bijvangst vis en crostini van Bierbostelbrood met “spicy crème van afgekeurde groenten”

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Voedselbos in Groesbeek
    13 september 2017

    Voedselbos in Groesbeek

    Leon bezoekt een bijzonder initiatief in Groesbeek. Hier ligt het Voedselbos van Wouter van Eck. Hij toverde een kale maisakker om tot eetbaar paradijs.

  5. Recept
    0
    Stilstaand beeld van "Gargouillou" van alles uit het voedselbos
    13 september 2017

    "Gargouillou" van alles uit het voedselbos

    Leon bezoekt het Voedselbos van Wouter van Eck. Hij maakt met verschillende ingrediënten uit het bos een heerlijk gerecht.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Siroop met stadse ingrediënten
    5 mei 2017

    Siroop met stadse ingrediënten

    Leon en Lendl ontmoeten siroopmaker Maidie van den Bos in Rotterdam. Met zelfgeplukte ingredienten uit de stadse natuur maakt zij heerlijke drankjes en frisse cocktails.

  7. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Salade van asperges
    5 mei 2017

    Salade van asperges

    Leon en Lendl ontmoeten siroopmaker Maidie van den Bos in Rotterdam. Bij haar drankjes en cocktails maakt een mooi gerecht met asperges.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Gin en whisky
    21 april 2017

    Gin en whisky

    Lendl en Leon zijn in Doesburg in de kelder van het oude Arsenaal. Hier maakt Bart Joosten zijn eigen whisky en gin. Lendl wil alles ruiken en proeven.

  9. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Risotto met asperges
    21 april 2017

    Risotto met asperges

    Lendl en Leon zijn in Doesburg in de kelder van het oude Arsenaal. Hier maakt Bart Joosten zijn eigen whisky en gin. Leon maakt een heerlijk gerecht met de whisky.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Wijn en alcoholvrije bubbels
    7 april 2017

    Wijn en alcoholvrije bubbels

    Arina en Diederik hebben een wijndomein in de Betuwe. Zij produceren allerlei dranken, met en zonder alcohol, waar je zó de lente mee in kan.

Pagina's