BinnensteBuiten
Eenvoudig is al complex genoeg

Leon Mazairac

chef-kok

Leon is eigenaar van Restaurant Podium onder de Dom in Utrecht. In BinnensteBuiten bezoekt hij mensen die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen. Zijn motto in de keuken? ‘Eenvoudig is al complex genoeg’. Niet voor niets is Leon afgelopen jaar door restaurant- en hotelgids Gault&Millau uitgeroepen tot ‘Belofte van het jaar’. 

Alles van Leon Mazairac

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Leon ontdekt azijn in Middelburg
    5 januari 2018

    Leon ontdekt azijn in Middelburg

    In het Middelburg heeft Mari-Anne Roelse haar eigen azijn-atelier. Leon gaat bij haar langs om de authentieke producten te proeven.

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Eau de vie van afgekeurd fruit
    29 december 2017

    Eau de vie van afgekeurd fruit

    Leon Mazairac en Lendl ontmoeten in Stevensbeek een hele jonge distilleerder. Leon van Welie is 23 jaar oud en maakt zelf eau de vie en likeur van afgekeurd fruit uit de boomgaard van zijn ouders.

  3. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Gekarameliseerde peren en vanille
    29 december 2017

    Gekarameliseerde peren en vanille

    Leon Mazairac en Lendl ontmoeten in Stevensbeek Leon van Welie. Leon maakt zelf eau de vie en likeur. Hier maakt Chef-kok Leon een heerlijk dessert bij en Lendl bij er een drankje mee.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Tip! Oesters openen
    19 december 2017

    Oesters en bijvangst voor kerst

    Leon maakt zijn heerlijke kerstvoorgerecht met vis, op locatie bij de oesterputten in Zeeland. Hij kiest voor zijn gerecht uit vissen die als bijvangst aan land zijn gebracht.

  5. Recept
    3.666665
    Stilstaand beeld van Vissalade van bijvangst met oestermayonaise
    19 december 2017

    Vissalade van bijvangst met oestermayonaise

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Tip! Oesters openen
    19 december 2017

    Tip! Oesters openen

    Leon maakt een heerlijk tussengerecht met onder andere oesters. Om op een goede en veilige manier een oester te openen legt hij uit hoe je dat het beste doet!

  7. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Luxe clubsandwich
    6 december 2017

    Luxe clubsandwich

    Léon is in zijn stad Utrecht. Niet ver van Léons restaurant runnen Ralph Bond en Patty Smolders een ambachtelijke stadsbakkerij. Leon maak met alle plezier een clubsandwich-de-luxe.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ambachtelijke stadsbakkerij
    6 december 2017

    Ambachtelijke stadsbakkerij

    Léon is in zijn stad Utrecht. Niet ver van Léons restaurant runnen Ralph Bond en Patty Smolders een ambachtelijke stadsbakkerij. Alles wordt hier met de hand gemaakt.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Kastanjebier uit Hilversum
    24 november 2017

    Kastanjebier uit Hilversum

    Leon is in mediastad Hilversum, waar Gijs Troost en Arjanneke van den Berg al meer dan 25 jaar bier brouwen in hun eigen keuken. Hun passie leidt in 2010 zelfs tot een eigen brouwerij!

  10. Recept
    3.25
    Stilstaand beeld van Veganistische pompoensoep
    24 november 2017

    Veganistische pompoensoep

    Leon kookt iets heerlijks voor brouwers, Gijs en Arjanneke. In combinatie met hun kastanjebier maak hij een heerlijke pompoensoep.

Pagina's