BinnensteBuiten
Eenvoudig is al complex genoeg

Leon Mazairac

chef-kok

Ruim 10 jaar lang stond Leon aan het roer van zijn restaurant in Utrecht maar sinds kort heeft hij het stokje over gedragen en begint hij aan een nieuw avontuur. Hij gaat aan het werk als de nieuwe chef van een beachclub in Zandvoort.  In BinnensteBuiten bezoekt hij mensen die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen. Met veel enthousiasme gaat hij aan de slag met de producten met als eindresultaat een prachtig gerecht. 

Alles van Leon Mazairac

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Reeuwijkse rivierkreeft
    14 september 2018

    Reeuwijkse rivierkreeft

    Visser Hans en zijn kleinzoon halen netten vol rivierkreeften uit wateren bij Gouda. Leon helpt een handje mee en maakt een smakelijke maaltijd met de versgevangen rivierkreeftjes.

  2. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Rivierkreeft ''on toast''
    14 september 2018

    Rivierkreeft ''on toast''

    Leon helpt visser Hans en zijn kleinzoon met het vangen van rivierkreeft in de wateren bij Gouda. Uiteraard verwerkt hij de verse rivierkreeftjes in een heerlijk gerecht.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Kersen uit het Gelderse Buren
    5 september 2018

    Kersen uit het Gelderse Buren

    Leon ontmoet in het Gelderse Buren de gedreven kersenteler Arie Hakkert. In de kersentijd in hij zo'n beetje dag en nacht in zijn boomgaard te vinden. Leon maakt een verrassend gerecht met de kers in de hoofdrol.

  4. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Geflambeerde warme kersen
    5 september 2018

    Geflambeerde warme kersen

    Leon ontmoet de gedreven kersenteler Arie. Leon maakt een verrassend gerechtje met de verse en zelf geplukte kersen in de hoofdrol.

  5. Recept
    3.846155
    11 mei 2018

    Friese asperges met zalm

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Leon op Bonaire
    30 april 2018

    Leon op Bonaire

    Leon gaat op bezoek bij Popo Morales die drie hectare grote Kunuku heeft. Léon verzamelt ingrediënten en gaat op het hagelwitte strand aan de slag met de koraalduivel.

  7. Recept
    2.4
    Stilstaand beeld van Ceviche van koraalduivel
    30 april 2018

    Ceviche van koraalduivel

    Leon gaat op bezoek bij Popo Morales die drie hectare grote Kunuku heeft. Léon verzamelt ingrediënten en gaat op het hagelwitte strand aan de slag met de koraalduivel.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Groningse whiskey
    27 april 2018

    Groningse whiskey

    Leon en Lendl zijn op deze Koningsdag ook in Groningen. Ze zijn bij Sandra en Zarko, zij maken allerlei distillaten, waaronder de Groningse whisky
    .

  9. Recept
    2.4
    Stilstaand beeld van Garnalencocktail met Groningse whiskysaus
    27 april 2018

    Garnalencocktail met Groningse whiskysaus

    Leon en Lendl zijn bij Sandra en Zarko, die op een authentieke manier allerlei distillaten maken, waaronder Groningse whiskey. Daar maakt Leon samen met Sandra een garnalencocktail bij.

  10. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van No waste restaurant
    13 april 2018

    No waste restaurant

    Leon heeft een ontmoeting met Remco, die werkt vanuit de visie dat het eten in het restaurant duurzaam en lokaal moet zijn. Verder werkt hij met wat er is. Hij laat niets verloren gaan.

Pagina's