BinnensteBuiten
Eenvoudig is al complex genoeg

Leon Mazairac

chef-kok

Ruim 10 jaar lang stond Leon aan het roer van zijn restaurant in Utrecht maar sinds kort heeft hij het stokje over gedragen en begint hij aan een nieuw avontuur. Hij is nu chef in een voormalige priorij op buitenplaats Doornburgh in Maarssen. In BinnensteBuiten bezoekt hij mensen die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen. Met veel enthousiasme gaat hij aan de slag met de producten met als eindresultaat een prachtig gerecht. 

Alles van Leon Mazairac

  1. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Winterpostelein met snoekbaarsfilet
    4 januari 2019

    Winterpostelein met snoekbaarsfilet

    Leon gaat koken met de vergeten groente postelein

  2. Recept
    3.545455
    Stilstaand beeld van Hoofdgerecht kerstdiner
    20 december 2018

    Hoofdgerecht kerstdiner

    Leon maakt voor het BinnensteBuiten kerstmenu een vegetarische braadschotel met veel verschillende groenten. Lendl zorgt voor een bijpassend drankje.

  3. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Nonnenwijn Oosterhout
    7 december 2018

    Nonnenwijn Oosterhout

    Leon en Lendl bezoeken de wijngaard van een klooster in Oosterhout. Lendl proeft en Leon maakt een lekker gerechtje voor bij de wijn.

  4. Recept
    4.5
    Stilstaand beeld van Frietjes stoofvlees
    7 december 2018

    Frietjes stoofvlees

    Lendl proeft wijn van het Norbertinessenpriorij Sint-Catharinadal in Oosterhout. Leon maakt een heerlijk gerechtje om daarbij te eten.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Theelikeur Hoorn
    30 november 2018

    Theelikeur Hoorn

    Leon en Lendl ontmoeten Carin en haar man in hun Engelse tearoom. Lendl en Carin gaan aan de slag met theelikeur en Leon gebruikt likeur in zijn gerecht.

  6. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Reerugfilet met geroosterde groenten en theelikeur
    30 november 2018

    Reerugfilet met geroosterde groenten en theelikeur

    Leon en Lendl ontmoeten Carin en haar man in hun Engelse tearoom. Leon verwerkt de huisgemaakte theelikeur in een heerlijk gerecht.

  7. Recept
    3.384615
    Stilstaand beeld van Stoofvlees en paarse stamppot
    27 november 2018

    Stoofvlees en paarse stamppot

    Leon gaat samen met Jort naar de bron van zijn product; de limousinerunderen van boer Frank. Leon maakt een mooi gerecht bij het stoofvlees van Jort.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Stoofvlees Noord-Limburg
    27 november 2018

    Stoofvlees Noord-Limburg

    Leon en Jort, maker van kant-en-klaarstoofvlees, gaan op pad. Ze gaan naar de bron van het product; de limousinerunderen van boer Frank.

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Garalenvisser Lauwersoog
    23 november 2018

    Garalenvisser Lauwersoog

    Leon gaat op pas met garnalenvissers Johan en Henk. Zo vers heeft Leon nog geen garnalen geproefd. Hij raakt geïnspireerd en maakt een heerlijk gerecht.

  10. Recept
    4.75
    Stilstaand beeld van Garnalen met gekonfijte aardappel
    23 november 2018

    Garnalen met gekonfijte aardappel

    Leon raakt geïnspireerd van de echte, pure smaak van de garnaal. Na een dag vissen op zee, maakt hij een heerlijk gerechtje met verse vangst.

Pagina's