BinnensteBuiten
Eenvoudig is al complex genoeg

Leon Mazairac

chef-kok

Ruim 10 jaar lang stond Leon aan het roer van zijn restaurant in Utrecht maar sinds kort heeft hij het stokje over gedragen en begint hij aan een nieuw avontuur. Hij is nu chef in een voormalige priorij op buitenplaats Doornburgh in Maarssen. In BinnensteBuiten bezoekt hij mensen die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen. Met veel enthousiasme gaat hij aan de slag met de producten met als eindresultaat een prachtig gerecht. 

Alles van Leon Mazairac

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Berkshire varkens Oirschot
    8 mei 2019

    Berkshire varkens Oirschot

    Chef-kok Leon Mazairac ontmoet in het Brabantse Oirschot de bijzondere dierenarts Kees Scheepens. Hij werkt jaren als dierenarts in de varkensindustrie, ook tijdens de varkenspest in 1997-1998.

  2. Recept
    3.5
    Stilstaand beeld van Recept bij het item van Berkshire varkens
    8 mei 2019

    Recept bij het item van Berkshire varkens

    Chef-kok Leon Mazairac ontmoet in het Brabantse Oirschot de bijzondere dierenarts Kees Scheepens.

  3. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Krachtrondjes
    3 mei 2019

    Krachtrondjes

    In Nijmegen duikt chef-kok Leon Mazairac het verleden in. Samen met culinair historica Manon Henzen ontdekt hij wat er zich in de Nederlandse keukens afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van koken zoals in de oorlog
    3 mei 2019

    koken zoals in de oorlog

    In Nijmegen duikt chef-kok Leon Mazairac het verleden in. Samen met culinair historica Manon Henzen ontdekt hij wat er zich in de Nederlandse keukens afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Fleckvieh koeien Oene
    12 april 2019

    Fleckvieh koeien Oene

    Chef-kok Leon Mazairac is in de Veluwe bij de natuurboerderij van boer Albert. Hij heeft van oorsprong Duitse Fleckvieh-koeien, een sterk ras dat beter vlees geeft dan melk.

  6. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Recept bij Fleckvieh koeien
    12 april 2019

    Recept bij Fleckvieh koeien

    Leon krijgt assistentie in zijn keuken en daarna schuift het hele gezelschap aan om van het gerecht van Leon te genieten.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bierbrouwer Utrecht
    29 maart 2019

    Bierbrouwer Utrecht

    Léon en Lendl zijn in Utrecht op een industriële plek waar biersommelier Eric Odenwald zijn brouwerij heeft gevestigd. Zijn hart heeft altijd gelegen bij honderd procent biologisch en duurzaam ondernemen.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Gin Veghel
    1 maart 2019

    Gin Veghel

    Als bij Erwin Schouten reuma wordt geconstateerd, is hij genoodzaakt het roer om te gooien. Zijn werk als stukadoor kan hij niet voortzetten en zijn vrouw Joyce geeft hem nét dat duwtje om zijn passie te volgen: stoken.

  9. Recept
    4.25
    Stilstaand beeld van Boekweitpannenkoekjes met linzen, geroosterde aubergine, dadels en schapenkaas
    1 maart 2019

    Boekweitpannenkoekjes met linzen, geroosterde aubergine, dadels en schapenkaas

    Als bij Erwin Schouten reuma wordt geconstateerd, is hij genoodzaakt het roer om te gooien. Zijn werk als stukadoor kan hij niet voortzetten en zijn vrouw Joyce geeft hem nét dat duwtje om zijn passie te volgen: stoken.

  10. Recept
    4.5
    Stilstaand beeld van Borrelplank van wilde eend met vijgen
    15 februari 2019

    Borrelplank van wilde eend met vijgen

    Chef-kok Léon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer zijn te gast in Maastricht, bij Jilles Eissen. Hij is een van de bedenkers van een lijn alcoholvrije bieren, die tóch speciaalbieren zijn.

Pagina's