BinnensteBuiten
Eenvoudig is al complex genoeg

Leon Mazairac

chef-kok

Ruim 10 jaar lang stond Leon aan het roer van zijn restaurant in Utrecht maar sinds kort heeft hij het stokje over gedragen en begint hij aan een nieuw avontuur. Hij is nu chef in een voormalige priorij op buitenplaats Doornburgh in Maarssen. In BinnensteBuiten bezoekt hij mensen die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen. Met veel enthousiasme gaat hij aan de slag met de producten met als eindresultaat een prachtig gerecht. 

Alles van Leon Mazairac

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Gin Veghel
    1 maart 2019

    Gin Veghel

    Als bij Erwin Schouten reuma wordt geconstateerd, is hij genoodzaakt het roer om te gooien. Zijn werk als stukadoor kan hij niet voortzetten en zijn vrouw Joyce geeft hem nét dat duwtje om zijn passie te volgen: stoken.

  2. Recept
    4.25
    Stilstaand beeld van Boekweitpannenkoekjes met linzen, geroosterde aubergine, dadels en schapenkaas
    1 maart 2019

    Boekweitpannenkoekjes met linzen, geroosterde aubergine, dadels en schapenkaas

    Als bij Erwin Schouten reuma wordt geconstateerd, is hij genoodzaakt het roer om te gooien. Zijn werk als stukadoor kan hij niet voortzetten en zijn vrouw Joyce geeft hem nét dat duwtje om zijn passie te volgen: stoken.

  3. Recept
    4.5
    Stilstaand beeld van Borrelplank van wilde eend met vijgen
    15 februari 2019

    Borrelplank van wilde eend met vijgen

    Chef-kok Léon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer zijn te gast in Maastricht, bij Jilles Eissen. Hij is een van de bedenkers van een lijn alcoholvrije bieren, die tóch speciaalbieren zijn.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Bisque Harlingen
    8 februari 2019

    Bisque Harlingen

    Op Vlieland stapt chef-kok Leon Mazairac voor dag en dauw in een avontuur op zee. Samen met Yoram Bemer, ondernemer in 'seafood', gaat hij de zee op.

  5. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Recept
    8 februari 2019

    Recept

    Leon gaat wat moois maken met wat de Noordzee te bieden heeft.

  6. Recept
    4.363635
    Stilstaand beeld van Kaasfondue met Indiase kruiden en chai
    25 januari 2019

    Kaasfondue met Indiase kruiden en chai

    Léon heeft goed geluisterd naar Kiona's verhaal en besluit de thee eer aan te doen en er iets met een Indiase twist bij te maken. Dit dynamische duo staat garant voor een hartverwarmend gerecht.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Olijfolie sommelier Berlicum
    16 januari 2019

    Olijfolie sommelier Berlicum

    Leon bezoekt olijfolie sommelier Wilma in Berlicum. Zij laat hem bijzondere combinaties van ingrediënten met olijfolie proeven.

  8. Recept
    4.6
    Stilstaand beeld van Koken met olijfolie
    16 januari 2019

    Koken met olijfolie

    Leon is bij olijfolie sommelier Wilma in Berlicum. Hij maakt drie heerlijke gerechtjes met olijfolie die Wilma speciaal heeft uitgekozen.

  9. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Winterpostelein met snoekbaarsfilet
    4 januari 2019

    Winterpostelein met snoekbaarsfilet

    Leon gaat koken met de vergeten groente postelein

  10. Recept
    3.47826
    Stilstaand beeld van Hoofdgerecht kerstdiner
    20 december 2018

    Hoofdgerecht kerstdiner

    Leon maakt voor het BinnensteBuiten kerstmenu een vegetarische braadschotel met veel verschillende groenten. Lendl zorgt voor een bijpassend drankje.

Pagina's