BinnensteBuiten
Eenvoudig is al complex genoeg

Leon Mazairac

chef-kok

Ruim 10 jaar lang stond Leon aan het roer van zijn restaurant in Utrecht maar sinds kort heeft hij het stokje over gedragen en begint hij aan een nieuw avontuur. Hij gaat aan het werk als de nieuwe chef van een beachclub in Zandvoort.  In BinnensteBuiten bezoekt hij mensen die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen. Met veel enthousiasme gaat hij aan de slag met de producten met als eindresultaat een prachtig gerecht. 

Alles van Leon Mazairac

  1. Recept
    4.411765
    11 mei 2018

    Friese asperges met zalm

  2. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Leon op Bonaire
    30 april 2018

    Leon op Bonaire

    Leon gaat op bezoek bij Popo Morales die drie hectare grote Kunuku heeft. Léon verzamelt ingrediënten en gaat op het hagelwitte strand aan de slag met de koraalduivel.

  3. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Ceviche van koraalduivel
    30 april 2018

    Ceviche van koraalduivel

    Leon gaat op bezoek bij Popo Morales die drie hectare grote Kunuku heeft. Léon verzamelt ingrediënten en gaat op het hagelwitte strand aan de slag met de koraalduivel.

  4. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Groningse whiskey
    27 april 2018

    Groningse whiskey

    Leon en Lendl zijn op deze Koningsdag ook in Groningen. Ze zijn bij Sandra en Zarko, zij maken allerlei distillaten, waaronder de Groningse whisky
    .

  5. Recept
    4.5
    Stilstaand beeld van Garnalencocktail met Groningse whiskysaus
    27 april 2018

    Garnalencocktail met Groningse whiskysaus

    Leon en Lendl zijn bij Sandra en Zarko, die op een authentieke manier allerlei distillaten maken, waaronder Groningse whiskey. Daar maakt Leon samen met Sandra een garnalencocktail bij.

  6. Recept
    5
    Stilstaand beeld van Vis uit de houtoven
    13 april 2018

    Vis uit de houtoven

    In een Rotterdams restaurant heeft Leon een ontmoeting met Remco, die werkt vanuit de visie dat het eten in het restaurant duurzaam en lokaal moet zijn. Leon maakt een lekker gerecht met vis.

  7. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van No waste restaurant
    13 april 2018

    No waste restaurant

    Leon heeft een ontmoeting met Remco, die werkt vanuit de visie dat het eten in het restaurant duurzaam en lokaal moet zijn. Verder werkt hij met wat er is. Hij laat niets verloren gaan.

  8. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van De Zeeuwse rookwortel
    4 april 2018

    De Zeeuwse rookwortel

    Leon is in Zeeland waar tweesterren chef-kok Edwin Vinke hem wat bijzondere Zeeuwse producten laat proeven. Niet alles wat hij Leon voorschotelt is wat het lijkt….

  9. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van Ecojenever van oud brood
    16 maart 2018

    Ecojenever van oud brood

    Leon proeft vandaag ecojenever en gaat daarvoor naar de bakker, want stokers Chris en Nico halen daar een bijzonder bestanddeel voor hun drank vandaan: oud brood. Hiervan maken de jongens, beiden nog student, hun duurzame, oude jenever.

  10. Recept
    4.25
    Stilstaand beeld van Gevulde broodsoep met jenever
    16 maart 2018

    Gevulde broodsoep met jenever

    Leon proeft vandaag ecojenever en gaat daarvoor naar de bakker, want stokers Chris en Nico halen daar een bestanddeel voor hun drank vandaan: oud brood. Met de drank maakt Leon een lekker gerecht.

Pagina's