Zie jij geen romantiek in tikkende regen tegen het zolderraam? Denk je met weemoed terug aan die mooie zomerdagen? Treur dan niet en haal de hitte in huis met deze vurige verwennerijen.

Ticket to the tropics

Pikante salsa verde voert je naar de azuurblauwe Mexicaanse oostkust, waar papegaaien kraaien en kinderen kwetteren op de plaza del pueblo. Gecombineerd met een carpaccio, de allemansvriend onder de amuses, realiseert Alain een visgerechtje waarin fris en pikant hand in hand gaan.

Bekijk het recept

Pittige gehaktballen en Hollandse groenten

Leon zoekt het dichter bij huis met een bamisoep met spruiten en wontons van boerenkool. Deze Hollandse wintergroenten vormen samen met pittig gekruide gehaktballetjes een perfecte najaarsmaaltijd.

Bekijk het recept

Pepers uit Nootdorp

De chilipeper is van oudsher niet in de Nederlandse keuken te vinden, maar daar komt de afgelopen decennia geleidelijk verandering in. Ze groeien tegenwoordig zelfs in Nootdorp. Nadia bereidt een ode aan deze uitgesproken smaakmaker.

Bekijk het recept

Scherpe pasta

Pepers passen overal, ook in de pasta. Ramon voegt met pittige merguezworstjes karakter toe aan een penne met tomaten. Deze van oorsprong Noord-Afrikaanse worst haalt zijn kracht uit paprikapoeder en cayennepeper.

Bekijk het recept

Vurig vegetarisch

Het fijne van pepers is dat je door te doseren het zo bont kan maken als je zelf wil. Moeten je smaakpapillen nog wennen? Laat dan de zaadlijsten liggen. Bijvoorbeeld in deze vegetarische linzencurry van Sharon, waarin de Griekse yoghurt zo nodig als blusmiddel dient.

Bekijk het recept