Kippetje met salie
Sharon maakt een historisch hoenderpastei uit de achttiende en negentiende eeuw. Binnen de kasteelmuren een bekende daghap en zeer smaakvol door de zacht gegaarde kip, salie en paddenstoelen.
Bekijk het receptSjieke cake met kardemom
Ook Ramon kan er wat van. Hij gaat voor een kruidencake uit de achttiende eeuw. Zeker in die tijd het neusje van de zalm, want specerijen kwamen van ver en waren dus zeer kostbaar.
Bekijk het receptKip en oesters
Alain durft zijn handen ervoor in het vuur te steken. Met zijn historisch recept met kip, oesters en minigroenten maakt hij zowel in het verleden als de toekomst enorme indruk.
Bekijk het receptDuo tongfilet en garnaal
Samen met Lendl duikt onze Fransman ook nog eens de keuken van kasteel Biljoen in. Hij zoekt een recept van hun oude menukaarten en maakt daarmee een overheerlijke amuse à la Alain: met tongfilet en garnaal.
Bekijk het receptCitroencake in de houtoven
Met ingemaakte citroenen maakt Nadia een overheerlijke glutenvrije citroencake. En om helemaal terug te gaan in de tijd, bakt ze de cake in een echte houtoven.
Bekijk het recept