Wat schafte de pot in de achttiende eeuw? Ter gelegenheid van de 1000ste aflevering van BinnensteBuiten koken onze chefs klassiekers uit die tijd.

Kippetje met salie

Sharon maakt een historisch hoenderpastei uit de achttiende en negentiende eeuw. Binnen de kasteelmuren een bekende daghap en zeer smaakvol door de zacht gegaarde kip, salie en paddenstoelen.

Bekijk het recept

Sjieke cake met kardemom

Ook Ramon kan er wat van. Hij gaat voor een kruidencake uit de achttiende eeuw. Zeker in die tijd het neusje van de zalm, want specerijen kwamen van ver en waren dus zeer kostbaar.  

Bekijk het recept

Kip en oesters

Alain durft zijn handen ervoor in het vuur te steken. Met zijn historisch recept met kip, oesters en minigroenten maakt hij zowel in het verleden als de toekomst enorme indruk. 

Bekijk het recept

Duo tongfilet en garnaal

Samen met Lendl duikt onze Fransman ook nog eens de keuken van kasteel Biljoen in. Hij zoekt een recept van hun oude menukaarten en maakt daarmee een overheerlijke amuse à la Alain: met tongfilet en garnaal. 

Bekijk het recept

Citroencake in de houtoven

Met ingemaakte citroenen maakt Nadia een overheerlijke glutenvrije citroencake. En om helemaal terug te gaan in de tijd, bakt ze de cake in een echte houtoven.

Bekijk het recept