Pompoen; een typisch herfstproduct. Heerlijk in de soep, maar er is nog veel meer wat je met deze oranje kalabas kan doen. We hebben een aantal recepten van onze koks voor je verzameld, zodat jij kan genieten van heerlijke pompoengerechten!
Lasagne van pompoenbladen
Deze heerlijke Italiaanse lasagne van chef-kok Sharon de Miranda is makkelijk en lekker. In plaats van pastabladen maakt Sharon bladen van pompoen; heerlijk in combinatie met de tomatensaus en ook nog eens koolhydraatarm. Zet jij deze vanavond in de oven?
Warme boerenkoolsalade met pompoen, radicchio, vijgen en biet uit de oven
Een warme salade, dat klinkt misschien gek, maar deze moet je proberen! Chef-kok Geneal Harreman combineert boerenkool en pompoen met zoete smaken zoals biet en vijg. Kies een keer voor wat anders en zet deze salade eens op tafel.
Pompoen is ook heerlijk in zoete gerechten, dat bewijst chef-kok Ramon Brugman met deze pompoencakejes. De combinatie met appel, cranberry's en walnoten zorgt ervoor dat je het niet bij een pompoencakeje kan laten. Pak je garde en bakblik uit de kast en ga heerlijk bakken.
Geniet van een verwarmende kom pompoensoep, perfect voor de herfst! Deze soep van culinair expert Alain Caron is niet alleen lekker, maar ook makkelijk te maken. Wanneer maak jij hem?
Deze Ethiopische pompoenstoof wil je proeven; de combinatie van de rijke specerijen en de zoetige pompoen zorgt voor een gerecht bomvol smaak. Dit gerecht is een aanrader voor de koudere dagen, want hier krijg je het zeker warm van.