Weet jij al wat je gaat maken voor oudejaarsavond? Een gezellige kaasfondue, een feestelijke cocktail (met of zonder alcohol), of een verrassende oliebol met appel? We hebben een paar heerlijke recepten voor je verzameld om het jaar smaakvol af te sluiten. Ontdek ze hier!

Oliebollen met appel en rozijnen

Oliebollen kunnen natuurlijk niet ontbreken op deze avond. Vooral als je deze heerlijke, luchtige en knapperige bolletjes maakt volgens het recept van onze chef Ramon Brugman. Met appel, krenten en rozijnen! 

Ramon's oliebollen

Robuust brood gevuld met kaasfondue

Chef-kok Sharon de Miranda maakt iets waar je de echte kaaskop 's nachts voor kunt wakker maken: kaasfondue. Emmentaler, gruyère, taleggio: alle kazen gaan erin. Maar niet zomaar opgediend in een fonduepan, nee, de smeuïge fondue komt het meest tot zijn recht in een uitgehold, robuust brood. Smullen!

kaasfondue

Virgin cocktail hazelnoot espresso nutini

Of wat dacht je van deze heerlijke cocktail zonder alcohol mét koffie! Chef-kok Ramon Brugman maakt een espresso martini met een vleugje hazelnoot. Het ziet er feestelijk uit en het is een goed idee voor als je even niet wakker kan blijven op een lange avond.

Hazelnoot espresso nutini

Brownies met chocolade en whiskey karamel

Chocolade brownies zijn altijd lekker! En dit speciale recept van onze chef-kok Rosah is helemaal om je vingers bij af te likken. Ze maakt er namelijk een heerlijke whiskey karamelsaus.

Brownies met pure chocolade | Foto: Rosah van Schendelen

Moscow mule met wodka, gemberbier en limoen

De Moscow mule is een van de favoriete cocktails van onze chef-kok Sharon de Miranda. Lekker koud en heel snel en gemakkelijk gemixt! Sharon ontdekte hem een paar jaar geleden en geeft er haar eigen draai aan met een snufje kardemom.

Moscow mule Sharon de Miranda

Een goed gevulde borrelplank

Maak deze feestelijke borrelplank voor een vriendelijk prijsje! Chef-kok Ramon Brugman maakt borrelplank met mini saucijzenbroodjes, kerriepopcorn en camembert uit de oven.

Borrelplank Ramon Brugman

Zelfgemaakte bitterballen met mosterddip

Niet uit de vriezer in de supermarkt, maar zelfgemaakt! Doe als onze chef-kok Rosah van Schendelen en maak zelf een feestelijke schaal bitterballen met een vulling van draadjesvlees, Worcestershiresauce, donker bier, peterselie en nootmuskaat. Laat het feestje beginnen!

Bitterballen

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg
Geschreven door
Dorenda van Knegsel
Datum