Weggooien is zonde
Volgens het Voedingscentrum gooien we in Nederland per persoon gemiddeld 34 kilo voedsel per jaar weg. Zonde toch?
Quiche van oude boterhammen
Iedereen houdt weleens oud brood over. In plaats van deeg kun je ook heel goed je oude brood gebruiken om een lekkere quiche vol seizoensgroenten te maken.
Bekijk het recept

Empana met mais-kippensoep
Maak met het restje gehakt in je koelkast empana's, heerlijke Antilliaanse pasteitjes die je in vuur en vlam zetten.
Bekijk het receptGeen zin om te koken
Heb je over van je maaltijd? Laat het afkoelen, zet er een datum op en vries het in, het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Eigenwijze Moksi Alesi
Moksi Alesi is een kliekjesgerecht uit de slavernijtijd. Voor dit typisch Surinaams gerecht bestaat geen vast recept. Dus maak ‘m op je eigen wijze!
Bekijk het recept

Gewoon lekker bananenbrood, maar net even anders
Zijn je bananen overrijp? Trakteer jezelf en anderen dan op een zelfgemaakt super smeuïg bananenbrood met een twist.
Bekijk het receptZoveel mogelijk gebruiken
Gebruik tijdens het koken ook de schillen van aardappels en stronken van broccoli. Zo verspil je nog minder.
Pittige pasta
Met minimale ingrediënten een maximaal lekker gerecht! Ook met weinig restjes kun je iets lekkers op tafel zetten zoals deze pittige pasta met een Noord-Afrikaans tintje.
Bekijk het recept

Gerecyclede falafel
Dit is op en top een recycle gerecht! Met het ‘afval’ van je eerder gemaakte groenten- of fruit smoothie maak je de lekkerste falafel.
Bekijk het receptUiensoep met een extraatje
Moet je spontaan huilen bij de aanblik van je uitgelopen uien? Maak er een super snelle uiensoep van met zelfgemaakt kaasbrood.
Bekijk het recept
