Beetje te enthousiast een voorraad ingeslagen? Dan puilt je koelkast of broodtrommel uit en voor je het weet gooi je eten weg. Met deze verspillingsvrije recepten gebeurt jou dat niet meer!

Weggooien is zonde

Volgens het Voedingscentrum gooien we in Nederland per persoon gemiddeld 34 kilo voedsel per jaar weg. Zonde toch?

Quiche van oude boterhammen

Iedereen houdt weleens oud brood over. In plaats van deeg kun je ook heel goed je oude brood gebruiken om een lekkere quiche vol seizoensgroenten te maken.

Bekijk het recept

Empana met mais-kippensoep

Maak met het restje gehakt in je koelkast empana's, heerlijke Antilliaanse pasteitjes die je in vuur en vlam zetten.

Bekijk het recept

Geen zin om te koken

Heb je over van je maaltijd? Laat het afkoelen, zet er een datum op en vries het in, het is dan nog 3 maanden houdbaar. 

Eigenwijze Moksi Alesi

Moksi Alesi is een kliekjesgerecht uit de slavernijtijd. Voor dit typisch Surinaams gerecht bestaat geen vast recept. Dus maak ‘m op je eigen wijze!

Bekijk het recept

Gewoon lekker bananenbrood, maar net even anders

Zijn je bananen overrijp? Trakteer jezelf en anderen dan op een zelfgemaakt super smeuïg bananenbrood met een twist.

Bekijk het recept

Zoveel mogelijk gebruiken

Gebruik tijdens het koken ook de schillen van aardappels en stronken van broccoli. Zo verspil je nog minder.

Pittige pasta

Met minimale ingrediënten een maximaal lekker gerecht! Ook met weinig restjes kun je iets lekkers op tafel zetten zoals deze pittige pasta met een Noord-Afrikaans tintje.

Bekijk het recept

Gerecyclede falafel

Dit is op en top een recycle gerecht! Met het ‘afval’ van je eerder gemaakte groenten- of fruit smoothie maak je de lekkerste falafel.

Bekijk het recept

Uiensoep met een extraatje

Moet je spontaan huilen bij de aanblik van je uitgelopen uien? Maak er een super snelle uiensoep van met zelfgemaakt kaasbrood.

Bekijk het recept

Meer weten over eten?

Word lid van de nieuwsbrief Eerlijker eten. Wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.

Meld je aan! 

 

Alain(3)
Geschreven door
Femke de Wolf
Datum