Gezellige borrelplankjes

Van een borrelplank met lekkere hapjes vrolijk je altijd op. Oók nu cafés dicht zijn en je zelf aan de slag moet. Daag jezelf uit en ga voor iets meer dan de vertrouwde bitterbal!

Krokante visballetjes

Pak een lekker witvisje en snijd hem in stukjes. Doe alles in de foodprocessor met dille, bieslook en peterselie. Draai ‘m fijn, maar behoud de visstructuur. Paneer de balletjes in bloem, ei en Japans broodruim, voor een extra krokant jasje. Even opstijven en dan goudbruin bakken in de koekenpan. Gegarandeerd succes! 

Bekijk de video

 

Visballetjes

Vegetarische pakora’s

Deze hapjes maak je met een beslag van kikkererwtenmeel (kant-en-klaar of zelfgemaakt), volle yoghurt en Indiase kruiden. Maak het beslag op tijd, want het moet nog anderhalf uur rusten in de koelkast. Gebruik alle groenten die je wilt! Frituur de hapjes kort en serveer ze met een yoghurt-limoendip. Lekker fris! 

Bekijk de video

Pakora's in yoghurt-limoen dip

Pak ze in met tandoori wraps

Deze tongstrelende wraps eten makkelijk weg én zijn voordelig in de portemonnee. Marineer de kip een dag van te voren met wat yoghurt voor extra malsheid. De wraps besmeer je met een smaakvolle kikkererwtenspread, daarop schep je de rode koolsalade en een frisse Indiase saus van yoghurt met komkommer. Rollen, snijden en smullen maar!

Bekijk de video

Tandoori wraps

Mexicaanse Quesadilla's

Buiten borrelen bij een vuurtje kan ook in het najaar. Deze vegetarische Mexicaanse tosti van tortilla’s is namelijk zelfs te maken op een campinggasje. De tosti’s zijn voedzaam door de groenten en bonen dus het avondeten kan nog even wachten.  Lekker pittig met een pepertje en fris door de munt-korianderdip. Borrelen in Mexicaanse sferen!

Bekijk de video

Mexicaanse Quesadilla's

Hoogvlieger op de plank

Wilde eend met vijgen, gebakken en gelakt met een jus van chocolade en een beetje soja. Als onze chef Leon het kan, kan jij het ook. Klinkt ingewikkeld, maar het enige waar je goed op moet letten is: bak de eend niet door. Rosé is deze canard op z'n best en zeker weten dat je met deze plank indruk maakt! 

Bekijk de video

Borrelplank van wilde eend met vijgen

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!