Gezellige borrelplankjes
Krokante visballetjes
Pak een lekker witvisje en snijd hem in stukjes. Doe alles in de foodprocessor met dille, bieslook en peterselie. Draai ‘m fijn, maar behoud de visstructuur. Paneer de balletjes in bloem, ei en Japans broodruim, voor een extra krokant jasje. Even opstijven en dan goudbruin bakken in de koekenpan. Gegarandeerd succes!
Vegetarische pakora’s
Deze hapjes maak je met een beslag van kikkererwtenmeel (kant-en-klaar of zelfgemaakt), volle yoghurt en Indiase kruiden. Maak het beslag op tijd, want het moet nog anderhalf uur rusten in de koelkast. Gebruik alle groenten die je wilt! Frituur de hapjes kort en serveer ze met een yoghurt-limoendip. Lekker fris!
Pak ze in met tandoori wraps
Deze tongstrelende wraps eten makkelijk weg én zijn voordelig in de portemonnee. Marineer de kip een dag van te voren met wat yoghurt voor extra malsheid. De wraps besmeer je met een smaakvolle kikkererwtenspread, daarop schep je de rode koolsalade en een frisse Indiase saus van yoghurt met komkommer. Rollen, snijden en smullen maar!
Mexicaanse Quesadilla's
Buiten borrelen bij een vuurtje kan ook in het najaar. Deze vegetarische Mexicaanse tosti van tortilla’s is namelijk zelfs te maken op een campinggasje. De tosti’s zijn voedzaam door de groenten en bonen dus het avondeten kan nog even wachten. Lekker pittig met een pepertje en fris door de munt-korianderdip. Borrelen in Mexicaanse sferen!
Hoogvlieger op de plank
Wilde eend met vijgen, gebakken en gelakt met een jus van chocolade en een beetje soja. Als onze chef Leon het kan, kan jij het ook. Klinkt ingewikkeld, maar het enige waar je goed op moet letten is: bak de eend niet door. Rosé is deze canard op z'n best en zeker weten dat je met deze plank indruk maakt!