Pasta di Mama

Moederdag: commercieel geneuzel of niet, het is een mooi moment om uit te pakken in de keuken. Liefde gaat toch door de maag. Daarom vijf heerlijkheden voor 'di mama', oma, een vriendin of wie het kan gebruiken.

Niet kruimelen!

Die Drentse krentenwegge is geen ordinair krentenbrood, maar een luxe uitvoering. In het oosten vaak een traktatie voor kraambezoek, maar past ook op het bordje voor het Moederdag ontbijt. 

Maak dit recept

krentenwegge
Recept | Krentenwegge

Koffieleuten met mams

De Fransen weten wel wat bakken is. Deze citroen taartjes zijn één van de meest begeerde gebakjes uit de patisserie. Ramon houdt ervan en vult ze op met citroen en bosbessen. Heerlijk bij de koffie!

Maak dit recept

tarlette
Recept | Citroen tartelettes

Gezonde lunch

Van het ontbijt door naar de lunch. Onze Sharon weet er wel raad mee. Zij maakt courgette bootjes. Niet met gehakt, maar lekker vegetarisch met kikkererwten en knapperige bruschetta’s.

Maak dit recept

courgette bootjes
Recept | Hartige lunch

Spaanse borrelhapjes

De dag breekt zo lekker met een borrelhap. Zeker als je de Spaanse tapas van Ramon volgt. Geglaceerde kip-kluifjes met honing en tijm, salade met gepofte groenten, visballetjes en gegrild brood. Schenk daarbij nog een lekker glaasje en je rolt zo de avond in.   

Maak dit recept

Spaanse tapas
Recept | Tapas

Pasta vongole

Genoeg gegeten, maar hou ruimte voor deze pasta vongole. Met schelpjes en witte wijn. Eenvoudig, maar kook de ingrediënten niet te lang. En anders is er altijd volgend jaar. Kan je deze culinaire Moederdag nog eens rustig over doen. 

Maak dit recept

Vongele | Foto: Still uit de aflevering
Recept | Pasta vongole

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!