Van deze pittige curry’s krijg je echt een lekkere opkikker. Wees niet bang voor een pepertje meer of minder, want de pit bepaal jij.

Rode linzencurry met mangochutney

Wat een supergezonde kleurenexplosie op je bord! De chutney maak je met verse mango of je pakt er eentje uit de diepvries. De curry is een kleurig palet door de rode linzen, oranje zoete aardappel en ’t frisse groen van erwten en komkommer. Het geheim zit ‘m in het kaneelstokje dat lekker lang suddert in de pan.

Bekijk het recept

Pompoencurry met cashewnoten

De flespompoen speelt de hoofdrol in deze groene curry. Door de kokosmelk is hij heerlijk romig en de cashewnoten uit de oven zorgen voor een lekkere bite. Voeg de verse kruiden als laatste toe, zo verliezen ze geen smaak.  

Bekijk het recept

Eiercurry

Simpel, maar lekker door al die verschillende kruiden die gewoon in je keukenkastje staan. Doordat je ze even meebakt komen de smaken goed vrij. Je maakt er kokosrijst, gefrituurde uien en papadums bij.

Bekijk het recept

Auberginecurry met rijstsalade

Een curry met Surinaamse gele masala, een geroosterd kruidenmengsel. Het is een betaalbaar gerecht, bomvol groenten in allerlei kleuren. Van gekoelde pandan rijst maak je de salade met tomaat, gele paprika en rode ui. Een frisse tegenhanger met fetakaas.

Bekijk het recept

Linzencurry op een papadum

De papadum is het bakje waarop je deze rijke curry serveert. De rijst kook je in kokosmelk, limoenrasp en kurkuma, die wordt dus vrolijk geel en vol van smaak. Papadums worden gemaakt van linzenmail, maar koop je gewoon in de supermarkt. Nog wél even 2 minuutjes frituren.

Bekijk het recept