Tijd voor een bordje power? Ga voor de groene gezonde held: spinazie. Of je ‘m nou inzet als hoofdrolspeler of figurant, de spinazie past overal bij. Een uitgebreid diner of snelle hap; die spierballen kweek je met elk recept!

Ovenschotel spinazie en kip

Laat de oven het werk doen met deze ovenschotel met spinazie en kip, afgetopt met een heerlijk laagje puree en kaas. IJzersterk en zo gemaakt. Zin in iets extra’s? Maak dan smaakvolle chipjes van de overgebleven aardappelschillen.

Bekijk het recept

(F)linke soep

Op een steenworp van de Friese Waddenzee runt biologisch teler Jochum een ‘koude kas’. Het hele jaar haalt hij hier gewassen uit de grond. Nadia gaat bij hem langs en maakt een soep met ui, lavas en jonge spinazie.

Bekijk het recept

Toast op de rivierkreeft

Het klinkt als een lekkernij uit het zuiden, maar visser Hans vist op rivierkreeftjes bij Gouda. Leon gebruikt de kreeftjes van kop tot staart op een knisperend toastje.

Bekijk het recept

Spinazierisotto als vitamineknaller

Tijd voor een échte groene boost? Deze spinazierisotto met gepofte groenten van Ramon is een vitamineknaller. Een eitje erbij en gaan!

Bekijk het recept

Zeelands zeewier

Nog meer groens van eigen bodem! Rebecca en Jennifer produceren duurzaam geteeld zeewier in Zeeland. Alain maakt er een heerlijk gerecht van; met spinazie en sappige Zeeuwse oesters.

Bekijk het recept