Zit jij ook aan huis gekluisterd? Dit is het moment om meer aandacht te geven aan de lunch en het avondeten en dat niet voor jezelf te houden. Je krijgt gegarandeerd een grote glimlach van diegenen waar jij straks met dat extra bakje eten voor de deur staat.
Havermoutomelet en frisse groene salade
Met de hele buurt aan het thuiswerken? Verras je buurvrouw of buurman en breng een bordje langs met een punt havermoutomelet op een bedje van frisse salade en radijs. Je klopt hem zo in elkaar: havermoutvlokken, kwark, kaas en noten. Met zo’n gezonde en voedzame break kunnen jullie de rest van middag lekker vlammen achter de laptop.
Bekijk het receptLow-budget quiche met prei en camembert voor de buurt
Ben jij een kaasliefhebber? Dan is dit een recept voor jou de hemel op tafel. En lekker betaalbaar ook; voor slechts 2,50 euro p.p kan je deze quiche al uitdelen in de buurt. Is camembert niet jouw lievelingskaas? Vervang het dan door brie. De frisse rode koolsalade maakt het helemaal af. Corona of niet: ogen dicht en je waant je zo in Frankrijk.
Bekijk het receptTropische ovenschotel voor zes personen
Deze zoete en kruidige ovenschotel zit bomvol lekkers. Onze chef Sharon kreeg het recept van haar zus en is er dol op! In een paar stappen zet je een volledige maaltijd voor zes personen op tafel. Verras je omgeving met iets anders dan de gemiddelde lasagne en ga voor dit smakelijke Zuid-Amerikaanse gerecht met creoolse kruiden, lamsgehakt, bakbanen en olijven.
Bekijk het receptRijk gevulde Russische salade voor acht personen
En dan chef Ramon; die laat zich niet gek maken door een grote groep eters. Deze Russische salade is rijk gevuld met aardappel, ei, augurk en appel. Eigenlijk alles kan erin. Heb je nog wat kliekjes over? Denk aan sla, zalm of ham. Wees creatief en voeg het toe aan de garnering. Wat knapperige toast erbij en je hebt genoeg voor een weeshuis.
Bekijk het receptRestaurantje spelen: maak Babi Ketjap en Nasi Goreng
Je lievelingsrestaurant dicht? Je kan natuurlijk afhalen! Of probeer het anders zelf. De Indische keuken leent zich hier prima voor; Babi Ketjap en Nasi Goreng zijn het meest populair en dus gaat chef Ramon daarmee aan de slag. Hij maakt er zijn beruchte zoetzure komkommer bij. Schep het in bakjes en spring op de fiets om het weg te brengen naar iemand die wel wat comfort food kan gebruiken.
Bekijk het recept