Een terugblik op de ramadan

Door Jill van Nek
Met dank aan Mina Amhil


Het eind van de ramadan is in zicht. Na een maand vasten wordt de jaarlijkse traditie op 23 mei verbroken en afgesloten met het Suikerfeest. Dat feest zal er dit jaar anders uit gaan zien dan normaal. Niet gezamenlijk naar de moskee voor het speciale gebed en zonder vrienden en familie. Het Suikerfeest heeft zijn naam te danken aan de veelal zoete lekkernijen die dan worden genuttigd. Binnenstebuiten volgde tijdens deze ramadan vier inspirerende vrouwen die ons lieten zien hoe zij vorm geven aan de ramadan in Coronatijd. Een terugblik.

Vasten met: Jamilah

Jamilah werkt als tropenarts in een vluchtelingenkamp in Griekenland. Haar ramadan is alles behalve normaal. Terwijl de wereld stil dreigt te staan door de coronacrisis, is het topdrukte in het vluchtelingenkamp.

Lees het artikel

Vasten met: Najima en Rachida

De gezonde zusjes Najima en Rachida zijn naast beste vriendinnen ook zakenpartners. Hoe houden zij hun gezonde en actieve leefstijl vol tijdens de ramadan? Een tip van de sluier, ga elke avond een rondje hardlopen!

Lees het artikel

Vasten met: Halima

In huize Ozen is het elk jaar feest tijdens de ramadan. Het huis wordt versierd, er komt een speciale ramadan kalender en de kinderen kiezen een goed doel uit waarvoor ze geld inzamelen. Maar de iftar verloopt dit jaar helaas iets anders dan normaal.

Lees het artikel