Na een drukke dag heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken. Deze gerechten zet je binnen dertig minuten op tafel, zonder dat ze aan smaak inleveren.

Gnocchi ovenschotel

Deze Noord-Italiaanse deegballetjes lenen zich uitstekend voor een ovenschotel die maar een kwartiertje in de oven hoeft. Met bloemkool, mozzarella en de sterke smaak van gorgonzola is dit een vullend gerecht dat met een frisse appelsalade volledig in balans is.

Bekijk het recept

Mosselen in een oosters sausje

Vervang de mosselen met friet eens voor mosselen oosterse stijl. Saffraan, kurkuma, koriander en kokosmelk passen verrassend goed bij dit wonderlijke weekdier waarvan je de mooiste exemplaren vindt wanneer de ‘r’ in het seizoen zit.

Bekijk het recept

Broodtaartje met duif

Dat wild niet gelijk hoeft te staan aan uren stoven bewijst Alain met dit smeuïge broodtaartje dat niet misstaat op een bistromenu in de Loire. De decoratieve roos van appelschijfjes brengt je mentaal in Frankrijk, en dat binnen een halfuur vanaf je Hollandse eettafel.

Bekijk het recept

Shakshuka met zelfgemaakt flatbread

Eet het als avondmaal of als verwarmende lunch. Shakshuka betekent ‘mengsel’ in enkele Arabische dialecten; een treffende naam voor dit gerecht vol eieren, tomaten en smaak dat je zelfs vanaf de camping kunt maken.

Bekijk het recept
Midden-Oosterse Shakshuka van Ramon Brugman

Tarly met veel groenten

Tarly is een harde durumtarwe die op dezelfde manier gekookt en gegeten wordt als rijst. Het bevat veel vezels en heeft een stevige bite, wat het een smakelijk alternatief voor pasta maakt. Met sojabonen, bleekselderij en aubergine verenigt Sharon alledaagse groenten met minder gebruikelijk groen in een snelle maaltijd boordevol vitaminen.

Bekijk het recept