Portret Leon Mazairac
chef-kok

Leon Mazairac

In BinnensteBuiten bezoekt chef-kok Leon mensen die net als hij een passie hebben voor eten, ambacht en ondernemen. Met veel enthousiasme gaat hij aan de slag met lokale producten met als eindresultaat een prachtig gerecht.

Over Leon

Ruim 10 jaar lang stond Leon aan het roer van zijn restaurant Podium onder de Dom in Utrecht en de afgelopen 1,5 jaar heeft hij als chef-kok bij Bernie's Beach Club in Zandvoort gewerkt. Wij vroegen Leon om zijn drie favoriete items van BinnensteBuiten samen te stellen. Zijn reactie: "Pfff, moeilijk hoor, we hebben zoveel toffe dingen gemaakt."

Chef-kok Leon Mazairac gaat het wad op met schipper Jan Rotgans. Per boot vertrekken zij vanaf Den Oever en zodra het wad droog ligt, laat Jan aan Leon zien wat voor moois en lekkers er op het wad te vinden is. Dat belooft een culinair wadgerecht te worden.

Wadvissen in Den Oever
Eenvoudig is al complex genoeg, je maakt iets wat gegeten moet worden.
-Leon Mazairac

Chef-kok Leon Mazairac gaat op bezoek bij Popo Morales die in het dorp Antriole zijn drie hectare grote Kunuku heeft. Veel boeren op Bonaire verbouwen mais maar Popo is dol op de natuur, dus heeft hij de helft van zijn land vol staan met grote bomen. Hier proeft Léon de tamarinde waarmee Popo en zijn vrouw beroemd zijn geworden op het eiland! 

Leon op Bonaire

Chef-kok Leon Mazairac vaart bij Lauwersoog uit met garnalenvissers Johan en Henk uit Zoutkamp. Johan wil Leon de echte smaak van de garnaal laten proeven. Zo vers heeft Leon ze nog niet eerder geproefd: wezenlijk anders dan de garnalen die naar het buitenland gaan om gepeld te worden en dan pas terugkomen voor de verkoop. Leon raakt geïnspireerd en maakt er een heerlijk gerecht mee.

Garnalen met gekonfijte aardappel
[Advertentie]

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!