Koude soepen

Soep in de zomer? Jazeker! Deze koud geserveerde soepen bewijzen dat soep juist op zwoele zomerdagen verkwikkend kan werken.

Gazpacho met uienbrood

Waarom tot december wachten om deze overheerlijke kerstklassieker te maken? Gazpacho met uienbrood is net zo lekker als lichte maaltijd op warme dagen. Pluspunt: Het brooddeeg hoeft niet te rijzen, waardoor je meer tijd in de zon kan doorbrengen met één van de bijpassende wijnen.

Ga naar het recept

Komkommersoep

Kom maar door! Komkommerliefhebbers halen hun hart op bij deze komkommersoep met komkommerboterham. Basilicum, dille en citrus geven dit toppunt van frisheid een mediterraans tintje. Want wat is er nou koeler dan een komkommer?

Ga naar het recept

Fruitgazpacho met macarons

Deze vreemde eend in de bijt is een verrassende explosie van tropische smaken die de Franse en Braziliaanse keuken samenbrengt. Alain brokkelt de macarons van patissier Alvaro Dos Anjos in de gazpacho en serveert daarmee een zomerse paradijsvogel die je bij voorkeur in een hangmat naar binnen lepelt.

Ga naar het recept

Saotosoep

We verbreken even onze eigen spelregels om plaats te maken voor de in Suriname geliefde Saotosoep. Deze warme, van oorsprong Javaanse soep is op bijna iedere zonnige straathoek te bestellen. Saotosoep is een rijkgevulde soep met onder andere kip, ei en madame jeanette en wordt gegeten met rijst. Njang swietie!

Ga naar het recept

Komkommergazpacho & sashimi

Met zonnevis, Japanse azijn, viseitjes en pruimenwijn combineert dit gerecht niet-alledaagse smaken tot een luxueus geheel. Chef-kok Leon Mazairac gebruikt bij deze soep de ambachtelijke azijn uit het azijn-atelier van Mari-Anne in Middelburg. Geen zonnevis beschikbaar? Vervang hem door dorade. Volgens de overlevering kun je bij het eten van dit gerecht de zee horen.

Ga naar het recept

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!