Week zonder vlees: go vegan!

Hou jij wel van een beetje uitdaging? Dit is je kans! Zo maak je van de week zonder vlees met gemak een vegan vierdaagse! Met deze plantaardige recepten kan je uitgebreid tafelen, een vette bek halen of indruk maken met een fijne lunch.

Plantaardige kebab met spitskool

Er is genoeg vegan junkfood waar je je hart aan kunt ophalen. Wacht dacht je van deze kebab? Onze Nadia maakt een heerlijke schotel met plantaardige kebab. Een ware traktatie!

Maak het recept

Vegan kebab

Sticky toffee met karamel

Als je vegan eet, betekent dat niet dat je al je tussendoortjes ineens de deur uit moet doen. Sterker nog, Sharon gaat voor mierzoet en heeft een heerlijk recept voor sticky toffees en een sausje van karamel voor je!

Maak het recept

Vegan toffee

Pompoen door je soep

Fris buiten? Maak het lekker warm binnen. Niets is zo lekker als een stomende kom soep. Het fijne van pompoen is de romige structuur. Perfect voor je vegan lunchbox. Meteen proberen dus!

Pompoensoep

Indische jackfruitstoof met salade

Jackfruit: een Aziatische vrucht met een stevige body. Heel geschikt voor een stoofpotje of zelfs een broodje gyros! Dus: laat Jack niet links liggen en zet je tanden in deze stoof met salade.

Maak het recept

Indische jackfruitstoof

Huisgemaakte tortilla met plantaardige spread

Tijd om mensen te verrassen met jouw kookkunsten. Koop geen tortilla in de supermarkt, maar maak ze zelf! Voor de vulling kan je ook prima gaan voor vegan, dat bewijst deze Mexicaanse wortelspread uit de uit recept.  

Maak het recept

Huisgemaakte tortilla

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!