Oesters, kokkels, mosselen, allemaal waanzinnig lekkere schelpdieren die je zo van het wad vist. Kopen kan ook natuurlijk! Kies voor duurzaam gevangen vis, want alleen zo blijft onze zee een gezonde schatkamer vol schelpdieren.

Waanzinnige oesters

In Noord-Holland maken Marcel en Wouter wodka van gepelde biologische tulpenbollen. Alain combineert de sterke drank met geblancheerde oesters, romig zachte aubergine en knisperende tulpen uitjes. 

Bekijk het recept

Kokkels harken

Al dansend harkt Alain kokkels in de Waddenzee bij Vlieland. Ouderwets handwerk, dus super duurzaam. Slurp ze direct uit de schelp of maak een spannende pasta van deze schelpdieren delicatesse.

Bekijk het recept

Scheermessen van de BBQ

De Zeeuwse druiven uit de wijngaarden van Johan  zitten vol sap en liefde. En de gezouten scheermessen die met olie, kruiden, en citroensap op de BBQ gaan passen er perfect bij. Proost!

Bekijk het recept

Het Zeeuwse zwarte goud

Léon vist aan de Zeeuwse kust op mosselen. Van het 'zwarte goud' maakt hij geglaceerde mosselen in een blanke botersaus met eekhoorntjes brood en groene kruiden. Om je vingers bij af te likken!

Bekijk het recept

Alikruiken uit de fuik

Eet eens direct uit Waddenzee, lekker en vers! Alain raapt op het wad bij Terschelling oesters, alikruiken en vangt vis. Samen met wat verse groenten en kruiden maakt hij zo zijn 'ode aan de zee'. 

Bekijk het recept