
Waanzinnige oesters
In Noord-Holland maken Marcel en Wouter wodka van gepelde biologische tulpenbollen. Alain combineert de sterke drank met geblancheerde oesters, romig zachte aubergine en knisperende tulpen uitjes.
Bekijk het receptKokkels harken
Al dansend harkt Alain kokkels in de Waddenzee bij Vlieland. Ouderwets handwerk, dus super duurzaam. Slurp ze direct uit de schelp of maak een spannende pasta van deze schelpdieren delicatesse.
Bekijk het recept

Scheermessen van de BBQ
De Zeeuwse druiven uit de wijngaarden van Johan zitten vol sap en liefde. En de gezouten scheermessen die met olie, kruiden, en citroensap op de BBQ gaan passen er perfect bij. Proost!
Bekijk het receptHet Zeeuwse zwarte goud
Léon vist aan de Zeeuwse kust op mosselen. Van het 'zwarte goud' maakt hij geglaceerde mosselen in een blanke botersaus met eekhoorntjes brood en groene kruiden. Om je vingers bij af te likken!
Bekijk het recept

Alikruiken uit de fuik
Eet eens direct uit Waddenzee, lekker en vers! Alain raapt op het wad bij Terschelling oesters, alikruiken en vangt vis. Samen met wat verse groenten en kruiden maakt hij zo zijn 'ode aan de zee'.
Bekijk het recept