De oven neemt je een hoop werk uit handen en als het op vis aankomt, kan het bijna niet mis gaan. Lekker snel en smaakvol! Verras jezelf en zet in een mum van tijd een restaurantwaardig Noordzeevisje op tafel.

Rijk gevulde visschotel

Een makkelijke maaltijd, want eigenlijk is het schillen van de piepers het meeste werk. De wijting filets gaan in de roomboter onder in de ovenschaal, daarover een sausje van crème fraîche , met frisse dille en Hollandse garnalen. De courgette en prei zorgen voor je dagelijkse vitamines en de aardappelpuree maakt het geheel tot een stevige maaltijd. Uiteraard mét knapperig kaaskorstje. 

Bekijk het recept

'Mooie meid' uit de houtoven

Steek die houtoven maar aan, want met dit visgerecht zal je iedereen verbazen. Gebruik heek, in de volksmond bekend als ‘mooie meid’. Een stevig en veelzijdig visje. Voeg bijzondere ingrediënten toe: peterseliewortel, postelein en vogelmuur. Een plantje dat je het hele jaar vindt  in akkers, tuinen en bermen. Even wat meer werk, dus echt een weekendgerecht. Maar je hebt wel een goed verhaal tijdens het eten.

Bekijk het recept

Snelle pasta met zeevruchten

Een smakelijke maaltijd met garnalen, krab en mosselen, gewoon uit de diepvries. De romige vissaus saus maak je van tomaten, tomatenpuree, crème fraîche en de zeevruchten. Kook de pasta penne al dente en hussel alles door elkaar. Dan is dit gerecht al al om bij te watertanden. Niet doen, want hij gaat nog even de oven in met een laagje  geraspte kaas. 

Bekijk het recept

Oosterse zalm met geblanceerde groentjes

Snel, gezond en gemakkelijk! De stukken zalm krijgen een lakje van sojasaus, gember en een pepertje. De oosterse smaken trekken in de vis, maar zorgen straks ook voor een krokant laagje in de oven. De broccoli, boontjes, peultjes en bosui ga je blancheren, dus die blijven knettergroen en knapperig. Een handje sesamzaadjes maken je oosterse visje helemaal af. 

Bekijk het recept

Zoet en ziltig: tonijn met pruimen

Deze combinatie klinkt wonderlijk, maar is verrassend lekker. Een betaalbare, niet alledaagse  schotel  waar je altijd op terug kunt vallen. Want de tonijn komt uit blik, dus die pak je uit je voorraadkast, net als de macaroni en de gedroogde pruimen. Een krokant goudgeel kaaskorstje maakt ‘m om aan te vallen.   

Bekijk het recept