Sharon de Miranda
Eten met een gemixt tintje

Sharon de Miranda

chef-kok

Sharon de Miranda is momenteel chef-kok bij Tante Nel in Almere. Dit is een theehuis binnen het concept ‘Weet hoe je leeft’. Weet hoe je leeft! biedt: Dagbesteding, arbeidsmatige dagbesteding en een beschutte werkplek voor ‘iedereen’. Mensen met een verstandelijke verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis kunnen op de locatie in Almere Buiten activiteiten volgen zoals onder andere groenten kweken, huishoudelijk werk doen, klussen of timmeren, werken in het theehuis in de bediening of de keuken, onder leiding van Sharon. Ook heeft ze een kookschrift uitgegeven met de titel “Iedereen kan Koken”. Sharon is in Nederland geboren maar met een Hollandse moeder, een Surinaamse vader, een half Indische oma en opgegroeid op Curaçao is ze toch een mix van verschillende culturen. Haar interesse in eten was al duidelijk voordat ze kon lopen. Op 13-jarige leeftijd, werkte ze al in de weekenden in een keuken op een vakantiepark te Curaçao, waarna ze ervaring op deed in verschillende andere restaurants. Na de mavo/havo begon ze aan de koksopleiding op Curaçao, waar de Zuid-Amerikaanse keuken centraal staat. Terug in Nederland (haar vader werkte bij de marine), heeft ze deze vervolgd met de koksopleiding in Amsterdam, waar de Franse keuken centraal staat. Het is haar multiculturele opvoeding die haar zeer geïnspireerd heeft, daardoor heeft ze gerechten leren kennen uit diverse landen. Ook de Hollandse Pot maakt ze graag, ze zegt zelf de lekkerste hutspot te maken.

 

Alles van Sharon de Miranda

 1. Recept
  4
  Stilstaand beeld van Courgetteburger met wilde rijst salade
  17 september 2019

  Courgetteburger met wilde rijst salade

  Sharon maakt een heerlijke, vegetarische burger van courgette.

 2. Recept
  4
  Stilstaand beeld van Zalm in tempura met mangosalade
  9 september 2019

  Zalm in tempura met mangosalade

  Chef-kok Sharon de Miranda maakt zalm in een krokant jasje en serveert dit met een frisse mangosalade, met komkommer en Spaanse peper.

 3. Recept
  4.25926
  Stilstaand beeld van Grote schelppasta, tuinbonen en mascarpone
  3 september 2019

  Grote schelppasta, tuinbonen en mascarpone

  Sharon maakt in haar buitenkeuken een heerlijk zomers vegetarisch gerecht, grote schelppasta's met tuinbonen.

 4. Eten & Drinken
  Stilstaand beeld van BinnensteBuiten Festival - Eten & Drinken
  17 mei 2019

  BinnensteBuiten Festival - Eten & Drinken

  Welke wijn drink je wanneer volgens Lendl? Wat voor lekkers maken Sharon, Leon en gastkok Pierre Wind?

 5. Recept
  4.40769
  Stilstaand beeld van Chocolade avocadotaart
  13 mei 2019

  Chocolade avocadotaart

  Sharon gaat op de patisserie-tour: ze maakt een chocolade-avocadotaart. Daarbij serveert ze een 'golden almond latte', met warme amandelmelk en kruiden als kurkuma, peper en kardemon.

 6. Recept
  3.85185
  Stilstaand beeld van Seitan met bulgur & balsamico sperziebonen
  7 mei 2019

  Seitan met bulgur & balsamico sperziebonen

  Sharon gebruikt vandaag helemaal geen dierlijke producten in haar gerecht, ze maakt een vegan maaltijd: zelfgemaakte seitan met bulgur en balsamico-sperziebonen.

 7. Recept
  4.436975
  Stilstaand beeld van Spaghetti met vis & witte wijn roomsaus
  29 april 2019

  Spaghetti met vis & witte wijn roomsaus

  Chef-kok Sharon de Miranda maakt een spaghetti frutti di mare, oftewel met vis, wat garnalen én een witte wijn-roomsaus.

 8. Recept
  4.115385
  Stilstaand beeld van Fesenjan
  23 april 2019

  Fesenjan

  Sharon maakt fesenjan, een Perzische stoofschotel met kip, granaatappel en walnoten. Smaken die je in de Nederlandse keuken minder vaak proeft, komen samen in dit koningsgerecht, verrijkt met saffraan.

 9. Recept
  3.857145
  Stilstaand beeld van Gamba's met flensjes
  15 april 2019

  Gamba's met flensjes

  Chef-kok Sharon de Miranda pakt uit en maakt roerbakgamba's. Die serveert ze bij de sugarsnaps, eiermie en dunne flensjes.

 10. Recept
  4.21101
  Stilstaand beeld van Gnocchi ovenschotel
  9 april 2019

  Gnocchi ovenschotel

  Het is geen lasagne maar gaat wel in de oven en is heel Italiaans: gnocchi. Sharon maakt een vegetarische ovenschotel met deze Noord-Italiaanse aardappeldeegballetjes

Pagina's