Sharon de Miranda
Eten met een gemixt tintje

Sharon de Miranda

chef-kok

Sharon de Miranda is momenteel chef-kok bij Tante Nel in Almere. Dit is een theehuis binnen het concept ‘Weet hoe je leeft’. Weet hoe je leeft! biedt: Dagbesteding, arbeidsmatige dagbesteding en een beschutte werkplek voor ‘iedereen’. Mensen met een verstandelijke verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis kunnen op de locatie in Almere Buiten activiteiten volgen zoals onder andere groenten kweken, huishoudelijk werk doen, klussen of timmeren, werken in het theehuis in de bediening of de keuken, onder leiding van Sharon. Ook heeft ze een kookschrift uitgegeven met de titel “Iedereen kan Koken”. Sharon is in Nederland geboren maar met een Hollandse moeder, een Surinaamse vader, een half Indische oma en opgegroeid op Curaçao is ze toch een mix van verschillende culturen. Haar interesse in eten was al duidelijk voordat ze kon lopen. Op 13-jarige leeftijd, werkte ze al in de weekenden in een keuken op een vakantiepark te Curaçao, waarna ze ervaring op deed in verschillende andere restaurants. Na de mavo/havo begon ze aan de koksopleiding op Curaçao, waar de Zuid-Amerikaanse keuken centraal staat. Terug in Nederland (haar vader werkte bij de marine), heeft ze deze vervolgd met de koksopleiding in Amsterdam, waar de Franse keuken centraal staat. Het is haar multiculturele opvoeding die haar zeer geïnspireerd heeft, daardoor heeft ze gerechten leren kennen uit diverse landen. Ook de Hollandse Pot maakt ze graag, ze zegt zelf de lekkerste hutspot te maken.

 

Alles van Sharon de Miranda

  1. Recept
    3.95
    Stilstaand beeld van Vegetarische kipstukjes met Paksoi
    11 november 2019

    Vegetarische kipstukjes met Paksoi

    Sharon vervangt kip door de vegetarische variant. Ze wokt vegetarische kipstukjes met paksoi, rode ui en de nog niet zo bekende groente bimi, ook wel aspergebroccoli genoemd. Ze serveert het gerecht met een pittig ei en rijstnoedels.

  2. Recept
    4.59091
    Stilstaand beeld van Linzencurry en mangochutney
    5 november 2019

    Linzencurry en mangochutney

    Sharon maakt een linzencurry met mangochutney en gebakken komkommer met doperwtjes. Lekker pittig en vegetarisch.

  3. Recept
    3.890245
    Stilstaand beeld van Poempoencurry met cashewnoten
    28 oktober 2019

    Pompoencurry met cashewnoten

    Sharon maakt een curry met pompoen en cashewnoten. Makkelijk te bereiden en lekker vegetarisch.

  4. Recept
    4.2449
    Stilstaand beeld van Vegatarische Indiase Biryani
    21 oktober 2019

    Vegatarische Indiase Biryani

    Sharon maakt een heerlijk Indiaas gerecht: vegetarische Biryani.

  5. Recept
    4.26437
    Stilstaand beeld van Kip in de hoed
    15 oktober 2019

    Kip in de hoed

    Sharon maakt 'kip in de hoed', een taart met een bijzondere combinatie van hartig en zoet, met kippendijen, kerrie, kersen en crème fraîche.

  6. Recept
    4.6
    Stilstaand beeld van Gekruid kipgehakt op een spies met gegrilde komkommer
    7 oktober 2019

    Gekruid kipgehakt op een spies met gegrilde komkommer

    Sharon steekt de barbecue aan om vandaag een waar kunstwerkje te maken: een gekruide kipspies, geserveerd met gegrilde komkommer, fetakaas en noten.

  7. Recept
    3.923075
    Stilstaand beeld van  Quinoaburger op pitabroodje met hangop-muntsaus
    1 oktober 2019

    Quinoaburger op pitabroodje met hangop-muntsaus

    Sharon maakt een lekker, vegetarisch gerecht: een quinoaburger op een pitabroodje met een heerlijk sausje van hangop en munt. En een watertje mag natuurlijk niet ontbreken; ze maakt het drankje met komkommer en eetbare bloemen.

  8. Recept
    3.8
    Stilstaand beeld van Surf 'n Turf: pittige entrecôte met knoflookgamba's
    23 september 2019

    Surf 'n Turf: pittige entrecôte met knoflookgamba's

    Sharon maakt een bijzonder gerecht: surf & turf, een hoofdgerecht dat bestaat uit een combinatie van zeevruchten en rood vlees. Sharon kiest voor een pittig gemarineerde entrecote, geserveerd met grote knoflookgamba's.

  9. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Courgetteburger met wilde rijst salade
    17 september 2019

    Courgetteburger met wilde rijst salade

    Sharon maakt een heerlijke, vegetarische burger van courgette.

  10. Recept
    4.25
    Stilstaand beeld van Zalm in tempura met mangosalade
    9 september 2019

    Zalm in tempura met mangosalade

    Chef-kok Sharon de Miranda maakt zalm in een krokant jasje en serveert dit met een frisse mangosalade, met komkommer en Spaanse peper.

Pagina's