BinnensteBuiten
Eten met een gemixt tintje

Sharon de Miranda

chef-kok

Sharon de Miranda is momenteel chefkok bij Tante Nel in Almere. Dit is een theehuis binnen het concept ‘Weet hoe je leeft’. Weet hoe je leeft! biedt: Dagbesteding, arbeidsmatige dagbesteding en een beschutte werkplek voor ‘iedereen’. Mensen met een verstandelijke verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis kunnen op de locatie in Almere Buiten activiteiten volgen zoals onder andere groenten kweken, huishoudelijk werk doen, klussen of timmeren, werken in het theehuis in de bediening of de keuken, onder leiding van Sharon. Ook heeft ze een klein kookboekje uitgegeven met de titel “Kleurrijk Koken”. Sharon is in Nederland geboren maar met een Hollandse moeder, een Surinaamse vader, een half Indische oma en opgegroeid op Curaçao is ze toch een mix van verschillende culturen. Haar interesse in eten was al duidelijk voordat ze kon lopen. Op 13-jarige leeftijd, werkte ze al in de weekenden in een keuken op een vakantiepark te Curaçao, waarna ze ervaring op deed in verschillende andere restaurants. Na de mavo/havo begon ze aan de koksopleiding op Curaçao, waar de Zuid-Amerikaanse keuken centraal staat. Terug in Nederland (haar vader werkte bij de marine), heeft ze deze vervolgd met de koksopleiding in Amsterdam, waar de Franse keuken centraal staat. Het is haar multiculturele opvoeding die haar zeer geïnspireerd heeft, daardoor heeft ze gerechten leren kennen uit diverse landen. Ook de Hollandse Pot maakt ze graag, ze zegt zelf de lekkerste hutspot te maken.

 

Alles van Sharon de Miranda

  1. Recept
    4.666665
    Stilstaand beeld van Galina Stoba met arroz miro
    18 maart 2019

    Galina Stoba met arroz miro

    Het is Arubadag en daarom maakt Sharon vandaag haar favoriete Antilliaanse gerecht: Galina stoba met Arroz moro, oftewel Antilliaanse kip met Antilliaanse rijst en gebakken banaan.

  2. Recept
    3.689655
    Stilstaand beeld van Upsidedown cake ananas
    14 maart 2019

    Upsidedown cake ananas

    Sharon maakt een cake met tropische uitstraling: een upside-downcake met ananas en rode druiven.

  3. Recept
    4.57143
    Stilstaand beeld van Zelfgemaakt maisbrood met mihoensalade
    12 maart 2019

    Zelfgemaakt maisbrood met mihoensalade

    Sharon maakt iets zonder vlees, een mihoensalade. Fris, oosters en makkelijk. Maar wat dit gerecht helemaal lekker maakt, is dat Sharon er zelf maïsbrood bij bakt, gemaakt met onder andere karnemelk.

  4. Recept
    4.262295
    Stilstaand beeld van Dronken kip & koolrabipuree
    5 maart 2019

    Dronken kip & koolrabipuree

    Sharon maakt een heel vrolijk gerecht: koolrabipuree met 'dronken' kip. Zelf houdt ze het bij een watertje, maar dan wel één op smaak gebracht met fruit.

  5. Recept
    4.27941
    Stilstaand beeld van Lasagne van pompoenbladen
    26 februari 2019

    Lasagne van pompoenbladen

    Sharon gaat op de Italiaanse toer en maakt een heerlijke lasagne, met gehakt, groenten en tomatensaus. In plaats van gewone lasagnebladen maakt ze bladen van pompoen.

  6. Recept
    4.33784
    Stilstaand beeld van Dahl van rode linzen & boerenkool met naanbrood
    21 februari 2019

    Dahl van rode linzen & boerenkool met naanbrood

    Sharon maakt een Indiaas gerecht met een Nederlands tintje: Dahl gemaakt van rode linzen en boerenkool, geserveerd met naan.

  7. Recept
    4.285715
    Stilstaand beeld van Uien met zoete aardappelvulling met aubergine puree
    18 februari 2019

    Uien met zoete aardappelvulling met aubergine puree

    Sharon maakt gevulde uien. Klinkt bijzonder, is heel lekker. De vulling bestaat uit zoete aardappel en het geheel wordt geserveerd met een puree van aubergine. Niet je alledaagse vegetarische gerecht.

  8. Recept
    4.46154
    Stilstaand beeld van Pakora's in yoghurt-limoen dip
    14 februari 2019

    Pakora's in yoghurt-limoen dip

    Sharon maakt vegetarische pakora's. Deze groentehapjes zien er zo exotisch uit, dat je misschien denkt dat het moeilijk is maar het tegendeel is waar

  9. Recept
    3.80435
    Stilstaand beeld van Stamppot winterpostelein & varkenshaas
    4 februari 2019

    Stamppot winterpostelein & varkenshaas

    Sharon maakt een heerlijke, winterse stamppot! Geen andijvie vandaag maar een vergeten groente: winterpostelein. Daarbij serveert ze een varkenshaasje in een speciale jus, deze heeft namelijk gebakken druiven.

  10. Recept
    4.404255
    Stilstaand beeld van Witte kool, makreel en tomatenrijst
    29 januari 2019

    Witte kool, makreel en tomatenrijst

    Chef-kok Sharon de Miranda kan gerechten koken die er op papier heel bijzonder uitzien. Wat dacht u van de combinatie makreel, witte kool, ras-el-hanout en dille?

Pagina's