BinnensteBuiten
Eten met een gemixt tintje

Sharon de Miranda

chef-kok

Sharon de Miranda is momenteel chefkok bij Tante Nel in Almere. Dit is een theehuis binnen het concept ‘Weet hoe je leeft’. Weet hoe je leeft! biedt: Dagbesteding, arbeidsmatige dagbesteding en een beschutte werkplek voor ‘iedereen’. Mensen met een verstandelijke verstandelijke beperking of psychiatrische stoornis kunnen op de locatie in Almere Buiten activiteiten volgen zoals onder andere groenten kweken, huishoudelijk werk doen, klussen of timmeren, werken in het theehuis in de bediening of de keuken, onder leiding van Sharon. Ook heeft ze een klein kookboekje uitgegeven met de titel “Kleurrijk Koken”. Sharon is in Nederland geboren maar met een Hollandse moeder, een Surinaamse vader, een half Indische oma en opgegroeid op Curaçao is ze toch een mix van verschillende culturen. Haar interesse in eten was al duidelijk voordat ze kon lopen. Op 13-jarige leeftijd, werkte ze al in de weekenden in een keuken op een vakantiepark te Curaçao, waarna ze ervaring op deed in verschillende andere restaurants. Na de mavo/havo begon ze aan de koksopleiding op Curaçao, waar de Zuid-Amerikaanse keuken centraal staat. Terug in Nederland (haar vader werkte bij de marine), heeft ze deze vervolgd met de koksopleiding in Amsterdam, waar de Franse keuken centraal staat. Het is haar multiculturele opvoeding die haar zeer geïnspireerd heeft, daardoor heeft ze gerechten leren kennen uit diverse landen. Ook de Hollandse Pot maakt ze graag, ze zegt zelf de lekkerste hutspot te maken.

 

Alles van Sharon de Miranda

  1. Eten & Drinken
    Stilstaand beeld van BinnensteBuiten Festival - Eten & Drinken
    17 mei 2019

    BinnensteBuiten Festival - Eten & Drinken

    Welke wijn drink je wanneer volgens Lendl? Wat voor lekkers maken Sharon, Leon en gastkok Pierre Wind?

  2. Recept
    4.446155
    Stilstaand beeld van Chocolade avocadotaart
    13 mei 2019

    Chocolade avocadotaart

    Sharon gaat op de patisserie-tour: ze maakt een chocolade-avocadotaart. Daarbij serveert ze een 'golden almond latte', met warme amandelmelk en kruiden als kurkuma, peper en kardemon.

  3. Recept
    4.166665
    Stilstaand beeld van Seitan met bulgur & balsamico sperziebonen
    7 mei 2019

    Seitan met bulgur & balsamico sperziebonen

    Sharon gebruikt vandaag helemaal geen dierlijke producten in haar gerecht, ze maakt een vegan maaltijd: zelfgemaakte seitan met bulgur en balsamico-sperziebonen.

  4. Recept
    4.28358
    Stilstaand beeld van Spaghetti met vis & witte wijn roomsaus
    29 april 2019

    Spaghetti met vis & witte wijn roomsaus

    Chef-kok Sharon de Miranda maakt een spaghetti frutti di mare, oftewel met vis, wat garnalen én een witte wijn-roomsaus.

  5. Recept
    3.87879
    Stilstaand beeld van Fesenjan
    23 april 2019

    Fesenjan

    Sharon maakt fesenjan, een Perzische stoofschotel met kip, granaatappel en walnoten. Smaken die je in de Nederlandse keuken minder vaak proeft, komen samen in dit koningsgerecht, verrijkt met saffraan.

  6. Recept
    4.18182
    Stilstaand beeld van Gamba's met flensjes
    15 april 2019

    Gamba's met flensjes

    Chef-kok Sharon de Miranda pakt uit en maakt roerbakgamba's. Die serveert ze bij de sugarsnaps, eiermie en dunne flensjes.

  7. Recept
    4.226665
    Stilstaand beeld van Gnocchi ovenschotel
    9 april 2019

    Gnocchi ovenschotel

    Het is geen lasagne maar gaat wel in de oven en is heel Italiaans: gnocchi. Sharon maakt een vegetarische ovenschotel met deze Noord-Italiaanse aardappeldeegballetjes

  8. Recept
    4.33871
    Stilstaand beeld van Baba Ganoush
    2 april 2019

    Baba Ganoush

    Sharon maakt een heerlijk vegetarisch gerecht: baba ganoush met een salade van kikkererwten en spinazie, geserveerd met zoete aardappel uit de oven.

  9. Recept
    4.25
    Stilstaand beeld van Rode curry met bloemkool
    26 maart 2019

    Rode curry met bloemkool

    Als Sharon zegt: zes Spaanse pepers, laos, gember, komijn, trassi, dan weet je genoeg. Dit wordt een heerlijke curry.

  10. Recept
    4.64
    Stilstaand beeld van Galina Stoba met arroz miro
    18 maart 2019

    Galina Stoba met arroz miro

    Het is Arubadag en daarom maakt Sharon vandaag haar favoriete Antilliaanse gerecht: Galina stoba met Arroz moro, oftewel Antilliaanse kip met Antilliaanse rijst en gebakken banaan.

Pagina's