BinnensteBuiten
Eten met een gemixt tintje

Sharon de Miranda

chef-kok

Sharon werkt in een restaurant waar mensen met een verstandelijke beperking werken. Van haar hand verscheen ook een kookboek: ‘Kleurrijk Koken’ met daarin recepten die naar haar eigen gemixte achtergrond wijzen. Geïnspireerd door een Nederlandse moeder, Surinaamse vader en half Indische oma maakt ze gerechten uit alle windstreken. En ze maakt, zo zegt ze zelf, de lekkerste hutspot van de hele wereld!

 

Alles van Sharon de Miranda

  1. Recept
    4.11111
    Stilstaand beeld van Auberginecurry met rijstsalade
    16 januari 2018

    Auberginecurry met rijstsalade

    Sharon maakt een gerecht dat niet veel hoeft te kosten. Haar auberginecurry is ook nog eens snel te maken. Daarbij serveert ze heerlijke salade van pandanrijst.

  2. Recept
    4.485715
    Stilstaand beeld van Champignonburger met knoflookpuree & bietensalade
    8 januari 2018

    Champignonburger met knoflookpuree & bietensalade

    Sharon maakt een vegetarische burger van champignons. Met een aardappelknoflookpuree en een bietensalade.

  3. Recept
    4.38095
    Stilstaand beeld van Cassavetaart
    2 januari 2018

    Cassavetaart

    Sharon maakt een betaalbare maaltijd, een echte Surinaamse cassavetaart: bojo. Elke Surinaamse familie heeft zijn eigen bojorecept zo ook Sharon.

  4. Recept
    4
    Stilstaand beeld van Boekweitwraps met hummus
    11 december 2017

    Boekweitwraps met hummus

    Sharon maakt een lekkere en snelle maaltijd voor vier personen. Met boekweitmeel maakt ze wraps en hummus.

  5. Recept
    3.561405
    Stilstaand beeld van Macaroni-ovenschotel met pruimen
    5 december 2017

    Macaroni-ovenschotel met pruimen

    Sharon heeft een heleboel talenten, maar een van de meest bijzondere is wel dat ze de vreemdste combinaties in gerechten weet te bedenken. Vanavond: een macaroni-ovenschotel met tonijn en pruimen.

  6. Recept
    4.551725
    Stilstaand beeld van Makreel en patat van zoete aardappel
    27 november 2017

    Makreel en patat van zoete aardappel

    Chef-kok Sharon de Miranda maakt een soort fish & chips, maar dan anders. Wat dacht je van patat van zoete aardappel (groente dus) en gevulde makreel.

  7. Recept
    3.885715
    Stilstaand beeld van Orzo met kip
    23 november 2017

    Orzo met kip

    Sharon kookt met orzo, een gedroogde pastasoort. Ze doet er kip bij, gemarineerd in knoflook/citroen en tijm met perzik, basilicum en cashewnoten.

  8. Recept
    3.964285
    Stilstaand beeld van Italiaanse broodsalade met paprikasoep
    21 november 2017

    Italiaanse broodsalade met paprikasoep

    Deze betaalbare maaltijd van chef-kok Sharon de Miranda kan zo op de menukaart: Italiaanse broodsalade van oud brood en een paprikasoep met marscarpone

  9. Recept
    3.9
    Stilstaand beeld van Kelp noedels met cassave
    13 november 2017

    Kelp noedels met cassave

    Sharon maakt een snelle maaltijd met minder bekende, maar hele bijzondere ingrediënten: kelp noedels. Vetvrij, glutenvrij, laag in koolhydraten en o zo makkelijk!

  10. Recept
    4.20779
    Stilstaand beeld van Gestoofde pompoen met tomatensalade
    7 november 2017

    Gestoofde pompoen met tomatensalade

    Sharon zorgt voor een betaalbare maaltijd. Ze gebruikt een nu volop verkrijgbare pompoen voor een heerlijk gerecht. De pompoen stooft ze met onder meer blokjes gebakken spek, gember en ui.

Pagina's