Van hutspot, tot klassieke stamp met worst en verrassend vega met pompoen en hazelnoten. Dit zijn onze lekkerste stamppotjes! Welke zet jij straks op tafel?

Pompoenstamppot met geroosterde hazelnoten en bloemkool

Voor de puree stamp je de aardappelen en pompoen fijn met wat kokosyoghurt. Dan rooster je de hazelnootjes in de oven. Dat ruikt zo lekker! Daarna gaat de bloemkool in de oven met een overheerlijk sausje met koriander, kerrie en kokos!

Bekijk het recept
Slavinken

Stamppot met slavinken en zelfgemaakt piccalilly

Chef-kok Ramon Brugman maakt een simpele stamppot met veldsla en daarbij rolt hij zelf de slavinken. Daarbij serveert een zelfgemaakte piccalilly. O zo lekker!

Bekijk het recept

Surinaamse zuurkool

Dit is even iets heel anders: zuurkool met pittige kip, piepers en tomaat! Je hoeft niet eens te stampen. Je bakt de spekjes, tomaat en knoflook samen met de kip. De tomaten puree gaat met de zuurkool en worst stoven en je serveert dit bordje met rijst! 

Bekijk het recept

Sticky spareribs met spitskool

Begin op tijd! De spareribs moeten 3 uur garen in de oven, maar zijn vreselijk lekker door de marinade van o.a. honing, gember, chili poeder, steranijs, oestersaus en laurier. Dan de piepers en knolselderij stampen tot een moes. Met reepjes spitskool voor de bite.  

Bekijk het recept

Pittige boerenkoolstamppot met chorizo

Spicy boerenkoolstamppot met chorizo en pepertjes uit de oven. Daarvoor was en kook je eerst de zoete aardappels en boerenkool. Maak het smeuïg met kookroom en wat mosterd voor de pit. Dan de oven in met flink wat kaas, spekjes en chorizo erover. Smullen maar!  

Bekijk het recept

Kaas, kaas, kaas!

Andijvie kan heel lekker zijn, als je het niet gaarkookt. Daarom van groot belang, begin met de aardappeltjes, dan de knapperige uitjes en zoete jus. Tenslotte stamp je de andijvie in smalle reepjes, met de kaas, boter en melk door de puree. Maak af met een handje amandelen!  

Bekijk het recept