Vergeet de stroop en de poedersuiker en ga op de hartige tour! Deze recepten zijn om van te smullen. Zo lust echt iedereen wel een pannenkoekje (of 10)!

1. Maak deze blini's met gerookte zalm, Hollandse garnalen en roomkaas

Lekker luchtige pannenkoekjes van boekweit! Blini's zijn klein, maar fijn en rijkelijk belegd met zalm, Hollandse garnalen, roomkaas met bieslook. 

Maak dit recept

Ken je de blini al? Dat is een luchtig, klein pannenkoekje gemaakt van boekweit

2. Of ga voor deze blini's met groene asperges, spinazie en een gepocheerd eitje

Is 'ie weer: de blini! Kan trouwens ook prima als hartig ontbijt. Dit keer met groene asperges, spinazie, een gepocheerd eitje en een frisse dip met groene kruiden.

Maak dit recept

3. Doe alsof je rondloopt in Tokio en maak deze Japanse streetfood pannenkoek

Tuurlijk, je bent gewoon thuis, maar je maakt wel een echte Okonomiyaki! Authentiek en berucht Japans streetfood met verse paddenstoelen, Japanse dashi en een flinke dot wasabi mayonaise. Smakelijk! 

Maak dit recept

4. Pannenkoekentaart met pompoen, geitenkaas, rood fruit en walnoten

Tenslotte een grote verrassing; een pannenkoekentaart! Lekker hartig door de pompoen, geitenkaas en walnoten, maar ook een zoethoudertje met verse aardbeien, vanille en frisse Griekse yoghurt. 

Maak dit recept

Lekker smeerseltje: paté! | Foto: Pexels

Ik heb trek in meer!

Wat eet jij liever: smeerworst of paté?

De Keuringsdienst van Waarde dook in de wereld van paté en smeerworst! De ingrediënten verschillen niet zoveel, maar paté is soms 10x zo duur! Hoe zit dat? En wil je meer weten over jouw eten? Je vindt antwoorden bij Aandacht voor Eten van de KRO-NCRV.

Dat wil ik zien
Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum