Vegetarisch eten is gezond, diervriendelijk en goed voor het klimaat. Je reinste feelgood food dus, en met de nodige groene inspiratie nog super lekker ook.

Wok vol vitamientjes

Voor chef-kok Sharon is een bord niet snel te groen, en in haar vegetarische tjap tjoy komt dan ook een aardige groentewaaier voorbij: babymais, paprika, verschillende soorten paddenstoelen, wortel, peultjes, taugé, bamboescheuten en komkommer. Met al z’n kleuren en pure smaken een variant die de afhaalchinees overtreft - en nog een stuk gezonder ook.

Bekijk het recept

Veganistisch voor beginners

Tamme kastanjes, pompoen en postelein maken deze soep een ultieme najaarstraktatie. Leons creatie is uitermate geschikt voor wie geïnteresseerd is in veganistisch eten, zonder het zichzelf al te moeilijk te maken. 

Bekijk het recept

Kies eens een vegaquiche!

Met z’n uitgesproken smaak is prei een geliefd hoofdingrediënt voor quiches. In combinatie met het zachte deeg van een hartige taart komt de prei perfect tot z’n recht. In dit recept van Ramon wordt de prei vergezeld door camembert, maar verder is er voor de vulling bijna niets nodig. Kun je mooi focussen op de  bodem, waar Ramon nog wel wat tips voor heeft.

Bekijk het recept

Mooie vegetarische lasagne

De traditionele lasagne met bolognesesaus is machtig en vol van smaak, maar barst niet van de veggies. Toch is groentefan Sharon ook dol op deze populaire Italiaanse ovenschotel, zeker in vegetarische vorm. In deze zespersoons groentelasagne gaan tomaten, ui, champignons, paprika én spinazie.

Bekijk het recept
Vegetarische lasagna

Vegan kekab met spitskool

Veganistisch eten saai? Welnee! Nadia's kebab bewijst dat je ook op plantaardige wijzen kan genieten van deze guilty pleasure, die door de groene ingrediënten niet eens zo guilty is.

Bekijk het recept

Vega fastfood

Veel mensen denken bij burgers aan flinke vleesgevaarten zonder al te veel vezels en vitaminen, maar Ramon laat met dit recept zien dat de hamburger ook prima gezond en vegetarisch kan. De hoofdrol is voor de burger op basis van paddenstoelen, 100 procent vleesvrij maar niet van ‘echt’ te onderscheiden.

Bekijk het recept