Van ketchup, notenpasta, Japanse furikake en sesamdressing! Dit zijn de lekkerste recepten van de serie smaakmakers van onze online chef-kok Jetske van den Elsen.

Maak zelf tomatenketchup met veel smaak en matig in suiker

Ketchup! Een echte allemansvriend, lekker bij een tosti, maar ook in een pastasaus met verse tomaatjes. Met dit recept weet je precies wat erin zit. Kook mee met de eerste smaakmaker van Jetske. Matig in suiker, vol van smaak en zo gemaakt. 

Jetske's ketchup

Strooi dit over je sushi, pokebowl of een gebakken eitje

Ken je furikake al? Dat is een Japanse smaakmaker wat “strooien” betekent. Je kan deze favoriete smaakmaker dan ook overal overheen strooien. Het is echt zalig over rijst, sushi, ramen pokebowl, maar ook gewoon over een gebakken ei! Ga jij het proberen zelf te maken?

Furikaka van Jetske

Smeer deze notenpasta lekker op brood

Met deze notenpasta met amandelen, pecan-/, cashew-/ én wat hazelnoten kan je eindeloos variëren. Hoe eet jij hem het liefste? Alleen met pindakaas of smeer er nog wat sambal overheen of lekker met hagelslag? 

Jetske's notenpasta voor op brood | Foto: Jetske van den Elsen

Dit is de beste sesamdressing bij een oosterse salade

En deze Japanse sesamdressing is favoriet bij Jetske thuis. Heel simpel om te maken en bomvol smaak. Tuurlijk! Je kan dit ook kopen in de supermarkt, maar dan betaal je met gemak vijf euro voor een klein flesje. Wij maken het lekker zelf; een stuk goedkoper en echt een smaakexplosie over een oosterse salade. 

Jetske's Japanse sesamdressing | Foto: Jetske van den Elsen

Zoet én zuur: dit is de lekkerste lemoncurd

Heel handig te combineren op een scone, toetjes of taartje! Jetske maakt lLemoncurd van biologische citroenen. Daar eet je je vingers bij op.  

Maak zelf Jetske's lemon curd | Foto: BinnensteBuiten

Pi-Pa-Pow Pindasaus

Nou nou nou, deze pindasaus is smeuïg, smaakvol en verrukkelijk. Door de zelfgemaakte pindakaas erin en een gekneusd limoenblad. Ja, ga dit maken! 

Maak zelf pindasaus | Foto: Jetske van den Elsen

Ken jij deze crispy chili-olie al?

Nee?! Dan gaat er nu een wereld voor je open! Want: hier fik je niet van weg, maar deze crispy chili-saus zorgt voor een tinteling op je tong. Je krijgt er geen genoeg van, geloof ons! 

Crispy chili-olie van Jetske
Geschreven door
Annamara Hamersma
Datum