chef-kok

Ramon Brugman

In BinnensteBuiten laat Ramon op een toegankelijke manier zien hoe je lekkere gerechten bereidt. Met zijn enthousiasme krijgt hij zelfs de meest verstokte kant-en-klaarmaaltijd-eter nog aan het koken. Hij kookt met de seizoenen mee en maakt álles zelf.

Over Ramon

Ramon is ooit begonnen als bakker en daar is de basis gelegd voor zijn interesse voor eten en drinken. Na een patisserie-opleiding was de bakkerij niet genoeg en wilde hij meer. Ruim 6 jaar heeft hij vervolgens gewerkt als chef-kok in een restaurant in zijn woonplaats Harderwijk. Sinds 2015 is hij verbonden aan BinnensteBuiten waar hij als tv-kok dagelijks de lekkerste gerechten bereidt. Daarnaast geeft hij workshops, trainingen, presentaties en verzorgt hij luxe caterings. Zijn drie favoriete items op een rij.

De bijenspecial van Ramon

Het gaat slecht met de bij. Er zijn steeds minder wilde bijen en hele bijenvolken sterven uit. En dat heeft ook voor ons, mensen, grote consequenties. Bijen produceren namelijk niet alleen honing, maar bestuiven ook een groot deel van de gewassen die wij eten. Met het uitsterven van de bijen komen veel soorten groente en fruit die wij eten in gevaar. 

Bekijk de video

Geef vijf mensen een aubergine en je krijgt vijf verschillende gerechten.

-Ramon Brugman
Baktarwe in Kloosterburen

Chef-kok Ramon Brugman is in het Groningse Kloosterburen, waar Ale en zijn zoon Hero Havenga speciale baktarwe verbouwen. De tarwe wordt direct naar de molenaar in de buurt gebracht om het te malen tot bloem. Hiervan gaat het patissierhart van Ramon sneller kloppen en hij weet er een mooi gerecht van te maken.

Bekijk het recept
Dadar Isi voor moederdag!

Chef-kok Ramon Brugman heeft een bijzonder gast in zijn keuken: zijn moeder. Ze gaan samen kokkerellen en maken het familiegerecht dadar isi. Als kind kreeg Ramon dit Indische gerecht al voorgeschoteld door zijn moeder Ariena Brugman: een gevulde omelet met daarbij spitskool en rijst met allerlei Indische kruiden. Wie heeft de broek aan in de keuken, zoveel jaar later?

Bekijk het recept