BinnensteBuiten
Weg met pakjes en zakjes

Ramon Brugman

chef-kok

Ramon krijgt met zijn enthousiasme zelfs de meest verstokte kant-en-klaarmaaltijd-eter nog aan het koken. Op een toegankelijke manier laat hij zien hoe je lekkere gerechte bereidt. Hij kookt met de seizoenen mee. En maakt álles zelf: van appelstroop tot piccalilly. Ramon is chef-kok en patissier in Harderwijk. Op internet plaatste hij onder de titel Bakken met Baard filmpjes die een hit werden. Hij publiceerde recepten voor zoetigheid in de Sinterklaasperiode in het boek ‘Wie zoet is krijgt lekkers.'

Alles van Ramon Brugman

  1. Recept
    4.333335
    Stilstaand beeld van Luikse wafel met vruchtencompote
    15 mei 2018

    Luikse wafel met vruchtencompote

    Ramon laat je watertanden met een Luiks wafelrecept. Hij laat zien hoe je er rode vruchtencompote bij maakt. Nog wat slagroom, en wat ijs... Amai!

  2. Eten & Drinken
    9 mei 2018

    Boodschappenlijstje live koken

    Aanstaande dinsdag 15 mei kan je voor de tweede keer live meekoken met Ramon op Facebook! Na de...

  3. Recept
    4.52941
    Stilstaand beeld van Oranjekoek
    10 mei 2018

    Oranjekoek

    Ramon stort zich op een bekend Fries gebak: oranjekoek! Een stevig gebak dat zijn naam dankt aan de snippers sinaasappelschil die erin verwerkt is. Maar ook onmisbaar in deze lekkernij: anijs.

  4. Recept
    4.2
    Stilstaand beeld van Lamshaas en Frieslander aardappelwaaiers
    7 mei 2018

    Lamshaas en Frieslander aardappelwaaiers

    Ramon kiest voor zijn gerecht Frieslander aardappels om mee te koken. Hij maakt er aardappelwaaiers mee, bij een heerlijke lamshaas en een salade van Hollandse kropsla. Mmmm.

  5. Recept
    4.233335
    Stilstaand beeld van Roodbaarsfilet met voorjaarsgroenten
    2 mei 2018

    Roodbaarsfilet met voorjaarsgroenten

    Ramon gaat op de lentetour met een Italiaanse tomatencompôte en pasta met voorjaarsgroenten. Hij laat ook zien hoe je roodbaarsfilet goed kan fileren en bakken!

  6. Recept
    4.301885
    Stilstaand beeld van Appel-victoriataartje
    26 april 2018

    Appel-victoriataartje

    Ramon stort zich vandaag op een traktatie: een appel-victoriataartje. Een taartje van stevig korstdeeg dat wordt gedecoreerd met amandelschaafsel en slagroom. Wie wil er een stukje?

  7. Recept
    4.21739
    Stilstaand beeld van Gebakken doradefilet
    23 april 2018

    Gebakken doradefilet

    Ramon verzorgt een snelle vismaaltijd. Hij bakt de dorade en maakt daarbij een crème van peen en harissa (hete rode saus) en serveert dit met geroosterde trostomaat en gebakken, groene asperges.

  8. Recept
    3.82857
    Stilstaand beeld van Quiche lorraine
    18 april 2018

    Quiche lorraine

    Ramon maakt de klassieke Franse hartige taart met romige kaas en spek: de quiche lorraine. Hij laat je zien hoe je de bodem maakt én hij maakt er een bijpassend Frans gerechtje naast.

  9. Recept
    3.8
    Stilstaand beeld van Carpaccio van ossenhaas, pasta & ratatouille
    9 april 2018

    Carpaccio van ossenhaas, pasta & ratatouille

    Ramon gaat los op een goed stuk vlees. Want bewust vlees eten kán. Vandaag kiest Ramon voor een carpaccio van ossenhaas bij een fusilli-pasta met een geweldige ratatouille.

Pagina's