Ramon Brugman
Weg met pakjes en zakjes

Ramon Brugman

chef-kok

Ramon krijgt met zijn enthousiasme zelfs de meest verstokte kant-en-klaarmaaltijdeter nog aan het koken. Op een toegankelijke manier laat hij zien hoe je lekkere gerechten bereidt. Hij kookt met de seizoenen mee en maakt álles zelf: van appelstroop tot piccalilly. Ramon is ooit begonnen als bakker en daar is de basis gelegd voor zijn interesse voor eten en drinken. Na een patisserie-opleiding was de bakkerij niet genoeg en wilde hij meer. Ruim 6 jaar heeft hij vervolgens gewerkt als chef-kok in het een restaurant in zijn woonplaats Harderwijk. Inmiddels is hij een nieuw avontuur gestart en geeft hij workshops, trainingen, presentaties, luxe caterings; alles op het gebied van eten.

Alles van Ramon Brugman

  1. Recept
    3.911765
    Stilstaand beeld van Sabich met gebakken aubergine
    19 november 2019

    Sabich met gebakken aubergine

    Ramon gaat een sabich maken met aubergine en technina. Het is een soort pitabroodje dat enorm populair is in Tel Aviv. Ramon vult de sabich met aubergine en techina, dat is een saus met sesamzaad als basis. In het Midden-Oosten wordt het vaak gebruikt bovenop een falafel of als bijgerecht.

  2. Recept
    4.27778
    Stilstaand beeld van Gerookte makreelsalade
    13 november 2019

    Gerookte makreelsalade

    Chef-kok Ramon Brugman pakt uit. Niet alleen zijn keuken behoort tot zijn kookdomein, maar ook de tuin is erbij betrokken. Hier rookt hij verse makrelen, die hij gebruikt in zijn makreelsalade.

  3. Recept
    4.51852
    Stilstaand beeld van Zeeuwse bolussen
    7 november 2019

    Zeeuwse bolussen

    Ramon maakt iets om je vingers letterlijk bij af te likken: Zeeuwse bolussen.

  4. Recept
    4.833335
    Stilstaand beeld van Peulvruchten in Jistrum
    4 november 2019

    Peulvruchten in Jistrum

    Chef-kok Ramon Brugman is in Friesland, waar hij de koning van de oud-Hollandse bonen, Henk Zuidema, ontmoet. Diverse boeren telen wel 45 verschillende soorten voor Henk, maar in zijn eigen proeftuin in Jistrum experimenteert hij erop los om zo de oude rassen weer terug te brengen.

  5. Recept
    4.541665
    Stilstaand beeld van Foreltartaar
    1 november 2019

    Foreltartaar

    Chef-kok Ramon Brugman maakt foreltartaar, maar ook dit keer maakt hij het zichzelf niet makkelijk en pekelt de zalmforel ook zelf. Naast de tartaar maakt hij een ansjovismayonaise met daarbij Hollandse garnaaltjes, kwartelei en gepofte paprika.

  6. Recept
    4.285715
    Stilstaand beeld van Rollade van buikspek met zuurkool
    30 oktober 2019

    Rollade van buikspek met zuurkool

    Het is herfst in de keuken van chef-kok Ramon Brugman. Hij maakt een rollade van buikspek, gevuld met zuurkool, met daarbij gebakken paddenstoelen en een puree van knolselderij.

  7. Recept
    4.290475
    Stilstaand beeld van Babi Ketjap en Nasi Goreng
    22 oktober 2019

    Babi Ketjap en Nasi Goreng

    Chef-kok Ramon is in oosterse sferen: hij maakt babi ketjap met nasi goreng. Daarbij maakt hij zelfgemaakt zoetzuur.

  8. Recept
    4.33962
    Stilstaand beeld van Drentse krentenwegge met zelfgemaakte appelstroop
    17 oktober 2019

    Drentse krentenwegge met zelfgemaakte appelstroop

    Chef-kok Ramon Brugman is van alle markten thuis. En hoewel hij zelf in Gelderland woont, deinst hij er niet voor terug om aan de slag te gaan met Drentse krentenwegge, met daarbij zelfgemaakte appelstroop.

  9. Recept
    3.933335
    Stilstaand beeld van Bretonse Vissoep
    14 oktober 2019

    Bretonse Vissoep

    Chef-kok Ramon Brugman maakt een Bretonse vissoep. De vissoep is rijkgevuld met onder andere verse mosselen en visfilet. Zelfs de bouillon wordt eigenhandig gemaakt.

  10. Recept
    3.820515
    Stilstaand beeld van Tartelette met citroenvulling en bosvruchten
    10 oktober 2019

    Tartelette met citroenvulling en bosvruchten

    Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke tartelette, die hij vult met een citroen en bosvruchten.

Pagina's